Skip to content
Upcoming

Check hier de top 5 sickste 4/20 releases op StockX

17 april 2021 16:00
Check hier de top 5 sickste 4/20 releases op StockX

4/20 (uitgesproken als four twenty) staat voor 20 april, de datum waarop jaarlijks de cannabiscultuur wordt geëerd. In de VS is 420 ook een slang voor marihuana- en hasjgebruik. Het is een traditie geworden om op deze datum 4/20 related sneakers te droppen. Ik zal je zeggen dat er een aantal hete sneaker releases hebben plaatsgevonden en ze zijn nog steeds te koop via StockX. Lees verder voor alle details over de door ons gekozen top 5 beschikbare 4/20 releases op StockX.

Wat de legende zegt over 4/20..

In 1971 spraken vijf leerlingen van de San Rafael High School in Marin County met elkaar af. Ze ontmoette elkaar om 4:20 p.m. op de campus om te feesten. Ze kozen dat specifieke tijdstip omdat de buitenschoolse activiteiten dan meestal al waren afgelopen. Deze groep – Steve Capper, Dave Reddix, Jeffrey Noel, Larry Schwartz, en Mark Gravich – werd bekend als de “Waldos”, omdat ze elkaar bij een muur ontmoetten. Ze zeiden “420” tegen elkaar als code voor marihuana.

Maak eerst even kennis met StockX

StockX is een online marktplaats en wederverkoper van kleding en voornamelijk van sneakers. Bij StockX krijg je de kans om uitverkochte schoenen te verhandelen volgens vraag en aanbod. Als dat nog niet overtuigend genoeg is zorgt het bedrijf er ook nog eens voor dat er alleen echte sneakers worden verkocht. Deze secundaire markt werkt namelijk als tussenpersoon, om alle schoenen op echtheid te checken. Alvorens ze naar je worden verzonden.

Nike SB Dunk Low ‘Green Hemp’

Nike SB Dunk Low 'Green Hemp'
Instagram: aceeywest

Hoewel de skateboard divisie van de Swoosh nu bekend staat om hun waanzinnige, op Devil’s Grass geïnspireerde drops, begon het allemaal al in 2004 met deze merkwaardige Nike SB Dunk Low ‘Green Hemp’. Als onderdeel van het felbegeerde ‘Hemp Pack’ zijn er wereldwijd slechts 420 paar gemaakt, dus je kunt gerust zeggen dat deze schoenen vrij zeldzaam zijn.

Het prijsverschil tussen vraag en aanbod ligt vrij hoog. De laatste verkoopprijs van de Nike SB Dunk Low ‘Green Hemp’ was €710, terwijl je voor €11.00 kunt bieden en zelfs meer dan €30.000 kunt neerleggen voor een US maat 10.5. Check de sneaker en het aanbod hier!

Nike SB Dunk High ‘Cheech and Chong’

Nike SB Dunk High 'Cheech and Chong' 305050-100
Instagram: aceeywest

Todd Bratrud en het Nike SB team ontwierpen deze iconische sneaker als eerbetoon aan de film Up in smoke van filmduo Tommy Chong en Cheech Marin. De Paisley achterpanelen zijn geïnspireerd op de bandana hoofdbanden van het duo in de film. Het sickste aan deze sneaker is dat je de bovenste laag van de neus kan verbranden of verwijderen. Wat krijg je dan? Meer groen! En we weten allemaal wat dat betekent. Verder werden er wereldwijd slechts 1000 paar van deze geweldige kicks gemaakt. Koop de sneakers via StockX!

Bait x adidas Stan Smith Vulc ‘Happy’

AQ7936 adidas Stan Smith Bait "Happy 420"
BAIT

In 2016 brachten de medewerkers van BAIT een sneaker uit die het beste van de West Coast liet zien. De kicks waren net op tijd voor 4/20. De vulcanized Stan Smith van de skateboard divisie van adidas is gewikkeld in eersteklas hennep van eigen bodem en afgewerkt met een bijpassend bovenwerk met textuur. Geheime zakken in de tong en ‘High Potency’ treklipjes op de hiel zorgen ervoor dat de inspiratiebron van het model duidelijk is.

Op dit moment kun je de Bait x adidas Stan Smith Vulc ‘Happy’ voor 400 euro kopen of erop bieden. Klik gemakkelijk hier om dat te doen.

Nike SB Dunk High ‘Strawberry Cough

4/20 Releases Nike SB Strawberry Cough
Instagram: solebyjc

In de top 5 van de 4/20 releases, mag de Nike SB ‘Strawberry Cough’ niet ontbreken. De naam en het ontwerp zijn afkomstig van het marihuana soort met dezelfde naam. De schoen heeft een rood bovenwerk met textuur dat het oppervlak van een echte aardbei nabootst. Daarnaast is er pluizig groen suède op de hiel en de Swoosh te zien. Een hoestende aardbei logo van kunstenaar Todd Bratrud siert de hakken en binnenzolen. De laatste verkoopprijs van deze kicks was 1,760 en ook jij kunt ze hier shoppen.

Check hieronder ook de SB Dunk Mid ‘White Widow’ uit 2018. Dit is nog één van de iconische 4/20 creaties van Bratrud.

Nike Sb Dunk Mid Pro QS

AQ2207-163 · Nu voor €276,-

Bekijken bij StockX

Nike SB Dunk High ‘Skunk’

4/20 Releases Nike SB Dunk High 'Sunk'
Instagram: All About Anthony

We eindige onze top 5 beschikbare 4/20 releases op StockX met een onwijs harde patta! De Skunk Dunk is waarschijnlijk één van de meest iconische marihuana sneaker aller tijden. Het silhouet heeft een vleugje paars gekregen en een niet-zo-onopvallende zak achter de tong. Hij kwam in 2010 natuurlijk op 4/20 in de winkels. Op dit moment is hij nog steeds te koop voor behoorlijke prijzen bij wederverkopers en detailhandelaars. Wegens zijn populariteit is er vorig jaar een geflipte heruitgave van de versie geweest. Check deze hier bij StockX!

Nike Dunk High LR Premium

313171-300 · Nu voor €2.110,-

Bekijken bij StockX

Meer 4/20 releases in 2021

Ter ere van de cannabiscultuur worden er dit jaar twee geweldige varianten uitgebracht. Eerst heeft adidas de South Park X adidas Campus 80 ‘Towelie’ uitgebracht. Lees hier meer over deze coole collab!

South Park X adidas Campus 80s 'Towelie'

GZ9177 · Prijs vanaf €147,-

Naar alle aanbieders

En Nike viert de feestdag met een Dunk SB-model, als eerbetoon aan de skatercultuur. Alle details over de Nike SB Dunk High ‘Maui Wowie’ release kun je hier vinden.

Nike SB Dunk High 'Maui Wowie'

CZ2232-300 · Prijs vanaf €153,-

Naar alle aanbieders

Hopelijk heb je inspiratie gehaald uit onze top 5 4/20 releases op StockX. Heb jij één van de sneakers (gekocht)? Tag ons dan via onze Instagram. Ga voor meer sneaker gerelateerde content naar onze releasekalender en download onze app gemakkelijk hier. Zet je pushnotification aan en mis nooit meer een nieuwe release!