Skip to content
Newsfeed

De adidas VeloStan Smith is speciaal ontworpen voor fietsen

3 juli 2024 18:00
De adidas VeloStan Smith is speciaal ontworpen voor fietsen

De iconische adidas Stan Smith krijgt er een nieuwe variant bij. De sneaker, ontworpen door tennisser Stan Smith, heeft enkele aanpassingen gekregen die goed te pas komen bij het wielrennen. De adidas VeloStan Smith is nu te verkrijgen bij adidas. Lees hieronder meer over de sneaker.

Speciaal voor de fietsers onder ons introduceert adidas de VeloStan Smith. De klassieke sneaker is opnieuw ontworpen voor stadsfietsers en wielrenners. Het silhouet blijft dicht bij die van zijn voorganger, maar heeft een SPD-sluiting met twee bouten voor clipless pedalen.

De Stan Smith is niet de eerste adidas classic die een fiets make-over kreeg. Eerder introduceerde adidas ook al de VeloSamba als onderdeel van de fietscollectie van adidas. Evenals de VeloSamba gebruikt de VeloStan Smith een twee-bout-systeem in de tussenzool zodat fanatieke fietsers op en van de fiets kunnen stappen terwijl ze de sneaker dragen.

Stan Smith, oud-tenniser en brein achter de adidas Stan Smith, is positief over de volgende release: “The Stan Smith sneaker journey started in 1978, and it has been a joy to watch adidas evolve and reimagine it ever since, with this latest version imagined especially for cyclists – being no different”, vertelt hij in een statement.

Smith is zelf groot liefhebber van de fietssport en hoopt met de release meer mensen enthousiast te maken: “By bringing Stan Smith to cycling, I hope it encourages more people to discover new communities and find freedom through the bicycle.”

De adidas VeloStan Smith in de klassieke groene colorway is nu te verkrijgen bij adidas. Bekijk de officiële beelden van de campagne hieronder.

adidas VeloStan Smith
adidas VeloStan Smith
adidas VeloStan Smith
adidas VeloStan Smith
adidas VeloStan Smith
adidas VeloStan Smith
adidas VeloStan Smith