Skip to content
Newsfeed

Brain Dead en adidas komen opnieuw samen voor de Stan Smith ‘Unstructured’

4 juli 2024 18:00
Brain Dead en adidas komen opnieuw samen voor de Stan Smith ‘Unstructured’

Kyle Ng, de ontwerper van Brain Dead, heeft opnieuw de handen ineengeslagen met adidas. Het duo komt met een herinterpretatie van de iconische Stan Smith, precies op tijd voor Wimbledon Championship 2024. Deze nieuwe release eert de legendarische Amerikaanse tennisser Stan Smith, beroemd om zijn historische overwinning op het Wimbledon Gentlemen Singles Championship in 1972.

De Brain Dead x adidas Stan Smith ‘Unstructured’ haalt inspiratie uit de stijl van de jaren 1970. Met een bovenwerk van soepel bruin rundleer in plaats van traditionele mesh padding.

Het ontwerp blijft trouw aan het klassieke wit-groene kleurenpalet dat kenmerkend is voor dit silhouet. De basis is uitgevoerd in wit, conform de strikte kledingvoorschriften van Wimbledon. Daarnaast wordt de basis versterkt met een subtiel geperforeerd Brain Dead logo in plaats van de traditionele strepen.

Als laatste wordt de sneaker compleet gemaakt met een hiel van grasgeïnspireerde stof en groene en witte veters met co-branding.

De exclusieve lancering van de Brain Dead x adidas Stan Smith staat gepland op 6 juli 2024 bij Dover Street Market London, gevolgd door een speciaal tennis evenement op 7 juli 2024 bij Cumberland Lawn Tennis Club.

adidas heeft ook onlangs nog een nieuwe Stan Smith onthuld, lees meer hier: De adidas VeloStan Smith is speciaal ontworpen voor fietsen.

Brain Dead adidas Stan Smith