Skip to content
Where to Cop

Where to cop: Nike Air Max 1 ’86 OG ‘University Red’

23 maart 2023 17:00
Where to cop: Nike Air Max 1 ’86 OG ‘University Red’
Notice: Wij ontvangen een commissie wanneer je iets koopt via deze link. Dit heeft geen invloed op de prijs die je betaalt.

Op 26 maart 1987 werd de eerste Nike Air Max 1 gereleased, ter ere van de 36ste verjaardag van het model brengt Nike de eerste variant van het silhouet terug, met een grotere air unit. De sneaker zal in WMNS en mannen maten verschijnen. De Nike Air Max 1 ’86 OG ‘University Red’ zal op 26 maart 2023 droppen om 09:00 uur.

In dit artikel zie je bij welke stores en raffles je dit unieke paartje kan scoren.

Nike Air Max 1 ’86 OG ‘University Red’ | DQ3989-100

Wat begon als gerucht is nu realiteit geworden, het onder vele sneakerheads geliefde model komt terug. De Nike Air Max 1 ’86 OG ‘University Red’ wordt ook wel de ‘Big Bubble’ genoemd. Het verhaal achter deze bijnaam is best opmerkelijk.

Nike

De Air Max 1 was het eerste Nike model met zichtbare Air technologie. Om deze reden was het testproces erg belangrijk. De ‘Big Bubble’ was een van de prototypes van de AM1, maar was volgens Nike nog niet perfect.

De Air unit was te groot en kon scheuren bij koude temperaturen. Bij het eind resultaat van de Air Max 1 werd de Air unit dus ook kleiner gemaakt, om dit probleem te voorkomen. Toch vonden veel sneakerliefhebbers de grotere luchtbel geweldig. En nu, 37 jaar later, brengt Nike hem eindelijk opnieuw uit na zijn release in 1987.

Wil je meer inhoudelijke informatie over de Nike Air Max 1 ’86 OG ‘University Red’ en de iconische designer erachter? Bekijk dan het artikel: The Untold Story – Tinker Hatfield

Where to cop?

De Nike Air Max 1 ’86 OG ‘University Red’ zal verkrijgbaar zijn op 26 maart 2023 om 09:00 uur. De AM1 zal beschikbaar zijn bij de onderstaande retailers.

Nike
One Block Down
Overkill
NAKED
43eindhalb
Urbanstar

Raffles

De ‘Big Bubble’ zal niet alleen verkrijgbaar zijn bij de bovenstaande stores maar ook via verschillende raffels. Voor het geval dat je niet bekent bent met het fenomeen raffles, leggen wij het even kort voor je uit.

Een raffle is een soort loting, je schrijft je in bij een van de onderstaande shops en als je wordt ingeloot mag je de sneaker bestellen. Klik op een van de retailers hieronder en schrijf je alvast in! Ook hier dropt de sneaker op 26 maart 2023.

Footshop
Sneakersnstuff
BSTN
asphaltgold
End Clothing
Solebox
FOOTDISTRICT
Afew Store
SEVENSTORE

Marktplaatsen

Heb je toch misgegrepen tijdens deze bijzondere release? Maak je vooral geen zorgen, de Nike Air Max 1 ’86 OG ‘University Red’ zal ook bij verschillende marktplaatsen verkrijgbaar zijn.

Flight Club
Sneakerhype
Klekt
eBay

Where top cop? – WMMS

De ‘Big Bubble’ zal ook verkrijgbaar zijn in WMNS maten! Ook bij deze release zal de sneaker droppen op 26 maart 2023 om 09:00 uur stipt, dus zet je wekker alvast klaar!

Raffles

Schrijf je ook alvast in bij de onderstaande raffles voor de WMNS drop. Ook hier dropt de sneaker op 26 maart 2023.

Footshop
Sneakersnstuff
asphaltgold
End Clothing
FOOTDISTRICT
Solebox
SEVENSTORE

Marktplaatsen

Als je de drop toch gemist hebt kan je deze bijzondere sneaker toch nog bemachtigen! Het iconische Nike model zal namelijk ook bij verschillende marktplaatsen beschikbaar zijn.

Flight Club
Sneakerhype
eBay

Dit waren alle retailers en raffles waar je de Nike Air Max 1 ’86 OG ‘University Red’ aka de ‘Big Bubble’ kunt vinden. De sneaker zal droppen op de verjaardag van het model, zet je wekker dus op 26 maart 2023 om 09:00 uur.

Houdt onze release kalender in de gaten voor alle actuele informatie over de release!

Nike Air Max 1 '86 OG 'University Red'

DQ3989-100 · Prijs vanaf €84,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Max 1 '86 OG WMNS 'University Red'

DO9844-100 · Prijs vanaf €61,-

Naar alle aanbieders