Skip to content
Watch

Wear Your Sneakers Ep. 2 met Sarah en Michel

8 juni 2022 18:53
Wear Your Sneakers Ep. 2 met Sarah en Michel

De tweede aflevering van Wear Your Sneakers zal op donderdag 9 juni 2022 om 20.00 uur te zien zijn op het Sneakerjagers YouTube-kanaal. In deze podcast praten de oprichters van WEAR, Pim Roggeveen en Lorenzo van Galen, over de duurzame transitie in de fashion en sneaker industrie. In mei 2022 is de eerste sneak peek van de podcast gegeven. Voor de tweede aflevering zullen er twee gasten aan tafel schuiven, namelijk Sarah Vehmeijer en Michel Rosenquist.

WEAR

De hosts van de show Pim Roggeveen en Lorenzo van Galen zijn de oprichters van WEAR in Rotterdam. Het duo wil met het bedrijf de afvalberg van weggegooide kleding en schoenen verminderen. Dit doen zij door sneakers een nieuw leven te geven.

Wear Your Sneakers

Bij WEAR geven ze je oude sneakers een grondige schoonmaakbeurt waardoor ze weer nieuw lijken. Hierdoor hoef je minder snel een nieuw paar te kopen. Daarnaast knappen ze ook tweedehands sneakers op en verkopen die vervolgens voor een passende prijs.

Ze geloven in een duurzame, schonere en inclusievere economie. Met het business model van WEAR hebben ze een stap in de goede richting gezet.

Sarah Vehmeijer

De eerste gast van deze aflevering is Sarah Vehmeijer. Ze is senior asset manager bij CBRE Investment Management. CBRE Investment Management is een leidende, internationale ‘real assets’ vermogensbeheerder met maar liefst $146.8 miljard* (per 31 maart 2022) vermogen onder beheer. Het bedrijf is actief vanuit meer dan 30 kantoren in 20 landen.

Wear Your Sneakers

De organisatie streeft vanuit een investeerder-operatorcultuur, duurzame investeerdersoplossingen te bieden in uiteenlopende asset categorieën, regio’s, risicoprofielen en exploitatievormen. Om zo een positieve impact te hebben op klanten, mensen en de gemeenschappen waarin CBRE Investment Management opereert.

Michel Rosenquist

De tweede gast van deze aflevering is Michel Rosenquist. Hij is Directeur Retail & Marketing bij Leger des Heils Reshare. Jaarlijks helpt het Leger des Heils 35.000 kwetsbare mensen met professionele zorg en begeleiding. Daarnaast is het bedrijf wereldwijd actief met inzamelen en verspreiden van tweedehands kleding.

Wear Your Sneakers

Met circa 26 miljoen ingezamelde kleding per jaar is Reshare marktleider op het gebied van textielinzameling. Van de kleding en textiel die ze inzamelen geven ze een gedeelte weg aan mensen die het nodig hebben, maar dit niet kunnen betalen. In Nederland, maar ook in het buitenland.

Ook verkopen ze een gedeelte van de ingezamelde kleding in hun tweedehandskledingwinkels. Zo kunnen ook mensen met een minimuminkomen kleding kopen. Tot slot verkopen ze een deel van de kleding aan sorteerbedrijven. Met de opbrengst financieren ze hun hulpverlening.

Tweede aflevering

Hosts, Pim en Lorenzo praten met de gasten over de sector waar zij actief in zijn. Daarnaast delen zij hun expertise en visie op duurzaamheid, pionieren, circulariteit en inclusiviteit.

Wear Your Sneakers

Op donderdag 9 juni 2022 zal om 20.00 uur de tweede aflevering online gaan. Deze zal te bekijken zijn op het YouTube-kanaal van Sneakerjagers. Benieuwd naar de eerste aflevering van de podcast? Ook deze kun je bekijken op het kanaal.

Volg ons op Instagram om geen enkele episode van Wear Your Sneakers te missen!