Skip to content
Newsfeed

WEAR en Studio Encore brengen een uitgebreide collectie uit

2 mei 2024 13:33
WEAR en Studio Encore brengen een uitgebreide collectie uit

Na de recente lancering van de ASICS Reconditioned collectie, komt sneakerstartup WEAR nu met een collectie in samenwerking met Studio Encore, een atelier opgericht door Florence Weber. De studio uit Amsterdam focust zich op het repareren en opnieuw vormgeven van versleten sneakers door er een nieuwe zool onder te plaatsen.

Onder het motto ‘Redifining End of Life’ willen WEAR en Studio Encore tonen dat een sneaker – hoe vertrapt die ook is – altijd nog te herdefiniëren is. De collectie is nu te verkrijgen bij WEAR.

Studio Encore

Voor wie nog niet bekend is met het werk van Studio Encore (@studio__encore), hier een kleine introductie. In 2022 startte Florence Weber, voorheen sneaker designer, met haar eigen studio genaamd Studio Encore in Amsterdam. Tijdens haar werk als designer was ze op zoek naar duurzame initiatieven en methodes in het ontwerpen van sneakers.

Studio Encore
Beeld Studio Encore

Voor haar werk reisde Florence de wereld rond, bezocht ze fabrieken en beurzen in haar zoektocht naar duurzame technologieën voor het ontwerpen van sneakers. Al snel realiseerde ze dat zij als designer ook onderdeel van het probleem was. Ze ging op zoek naar iets wat haar passie voor sneakers en design combineerde, zonder het milieu hiermee verder te belasten.

Studio Encore

In 2022 begon Florence zich te focussen op het repareren van sneakers. Ze startte met het verzamelen van versleten sneakers, verwijderde hiervan de zolen en verving deze door een nieuwe vibram zool. Elke creatie is uniek in zijn soort en krijgt door Florence een tweede (of zelfs derde) leven.

WEAR x Studio Encore

Kijkend naar de werkwijzen van WEAR en Studio Encore was het niet de vraag of ze ooit samen zouden werken, maar wanneer. Beide merken hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan en proberen allebei een steentje bij te dragen aan het verbeteren van het duurzaamheidsprobleem. De WEAR x Studio Encore collectie is een stap in de juiste richting.

De collectie speelt in op de levensduur van een sneaker die vaak langer is dan men misschien denkt. Vaak wordt het einde van de levensduur niet bepaald door de staat van de sneaker, maar door de consument. Op het moment dat de consument besluit om iets niet meer te dragen, is een artikel aan het einde van zijn levensduur. Hier komen WEAR en Studio Encore om het hoekje kijken.

De collectie, bestaande uit 32 paar sneakers, toont dat elke sneaker een tweede leven kan krijgen. Met de samenwerking wil het duo bewijzen dat elke sneaker te herdefiniëren is. De sneakers uit de collectie zijn handgemaakt in het atelier in Amsterdam.

WEAR x Studio Encore
WEAR x Studio Encore

Bekijk de volledige collectie van het duo bij WEAR via de knop hieronder. Houd de Sneakerjagers nieuwspagina in de gaten voor meer berichten als deze.