Skip to content
Newsfeed

Virgil Abloh overleden aan de gevolgen van kanker

29 november 2021 15:00
Virgil Abloh overleden aan de gevolgen van kanker

Op zondag 28 november 2021 werd bekendgemaakt dat Virgil Abloh overleden is aan de gevolgen van kanker. Het mode-icoon stond bekend om vele iconische werken en heeft een grote impact achtergelaten op de wereld van fashion. Zo ontwierp hij verschillende collecties bij Louis Vuitton en richtte hij het label Off-White op.

Virgil Abloh

Na een stage gelopen te hebben bij Fendi in 2009, werd Virgil Abloh geïntroduceerd aan de internationale modewereld. Samen met Kanye West, die destijds ook stage bij het modehuis liep, werkte hij aan een hoop unieke projecten. Het duurde dan ook niet lang voordat Michael Burke, CEO van Louis Vuitton, om het hoekje kwam kijken.

Vervolgens richtte Virgil in 2012 zijn eigen label ‘Off White’ op in Milaan. Hij omschreef de naam als “The grey area between black and white as the color Off-White“. Met het label combineerde Virgil luxe streetwear met muziek, kunst en reizen.

Image by Getty/Kristy Sparow

In 2018 ontwierp het mode-icoon de mannencollecties bij Louis Vuitton. Met zijn werken bracht Virgil streetwear samen met luxe en gaf hij de Louis Vuitton collectie een nieuwe look. Zo ontwierp hij onder andere de traditionele Louis Vuitton tassen in opvallende kleuren. Ook gebruikte Virgil meer gekleurde modellen op de catwalk.

Een jaar na zijn grote doorbraak bij het modehuis, kreeg Virgil in 2019 te horen dat er angiosarcoom in zijn hart was geconstateerd. Dit is een zeldzame vorm van kanker waarbij er een kwaadaardige tumor ontstaat in de cellen van bloedvaten of lymfevaten. Virgil heeft er bewust voor gekozen om zijn situatie en alle behandelingen privé te houden.

Op zondagavond 28 november 2021 werd het nieuws via zijn eigen Instagram account bekend gemaakt. Als eerste Afrikaanse-Amerikaanse ontwerper van het traditionele modehuis Louis Vuitton en oprichter van Off-White, werd hij door vele gezien als rolmodel en inspiratiebron. Virgil Abloh overleed op 41-jarige leeftijd.