Skip to content
Upcoming

The Next Door x adidas Consortium

22 augustus 2019 15:01
The Next Door x adidas Consortium

The Next Door brengt de kenmerkende sfeer van zijn Franse geboortestad Avignon over op twee silhouetten van adidas. De The Next Door x adidas Consortium samenwerking vindt plaats op de klassieke adidas SC Premiere en de A.R. Trainer. Twee heerlijke sneakers voor op de tennisvelden, maar tegenwoordig zien we deze modellen ook steeds vaker op straat.

The Next Door

In het begin van de jaren ’90 werd skateboarden gezien als een stedelijke tegencultuur. Vrijheid van leven, veel zelf expressie, nieuwe bewegingen in modetrends, noem het maar op. In 1999 werd dan ook de skate-shop Circle geopend in de Franse stad Avignon door Nicolas Ivars. Toen het pand naast Circle vrij kwam in 2006, besloot Nicolas Ivars dit erbij te nemen en daar The Next Door uit de grond te trekken. Deze winkel werd al snel een plek voor Franse liefhebbers van skate, street en premium fashion. Door het succes van de store besloot Nicolas Ivars om het oudste theater aan Place Crillon in Avignon om te toveren tot een eigentijdse concept store. Hiermee wist Ivars de grenzen tussen luxury en street fashion te verleggen.

Deze opvallende locatie in Avignon is de bron van inspiratie voor deze samenwerking. De rijke theatrale geschiedenis van de stad staat centraal. Het is namelijk de plek waar liefhebbers elk jaar weer naar terug keren voor het wereldberoemde theaterfestival. Twee theater vormen, comedie en tragedie, lijken op het eerste gezicht weinig op elkaar. Toch delen ze een onderliggende harmonie delen. Ditzelfde geldt voor de twee adidas silhouetten binnen deze samenwerking.

The Next Door x adidas Consortium A.R. Trainer | EE6681

De adidas A.R. Trainer staat voor de theatervorm comedie. Denk hierbij aan een klassiek harlekijnkostuum dat vaak te zien is op het podium tijdens het theaterfestival. Dit silhouet is de meest gekleurde sneaker binnen deze samenwerking. Zo zien we oranje verschijnen op de upper samen met licht blauw op de 3 strepen. Daarnaast is er een zachte mintgroene kleur te zien op de outsole. Deze kleuren worden op dit silhouet perfect gecompenseerd door het gebruik van Off White en Ash Grey gekleurde elementen.

Achterop de hiel vind je de branding van The Next Door, net zoals op het label op de tong van de linker sneaker. Daarnaast vind je het adidas Originals logo op het label van de rechter sneaker en op de buitenste zijkanten.

The Next Door X adidas AR Trainer 'Off White'

EE6681 · Prijs vanaf €100,-

Naar alle aanbieders

The Next Door x adidas Consortium SC Premiere | EE6672

Het tweede silhouet binnen deze samenwerking staat in het teken van tragedie. De upper is voorzien van een minimalistisch wit kleurenpalet. Dit wordt echter op verschillende plekken onderbroken door een grimmige rode kleur. Dit verwijst natuurlijk naar de rood gekleurde gordijnen die op het podium te vinden zijn. Net zoals bij de A.R. Trainer, is ook weer de branding van The Next Door te vinden op dezelfde plekken. Ditzelfde geldt voor de adidas branding.

The Next Door X adidas SC Premiere 'White'

EE6672 · Prijs vanaf €127,-

Naar alle aanbieders
Images by: adidas/The Next Door

De The Next Door x adidas Consortium collectie zal zaterdag 24 augustus releasen voor een prijs vanaf €120,-. Blijf onze releasekalender in de gaten houden om te weten bij elke stores jij deze sneakers kan scoren.