Skip to content
Newsfeed

SOULDGOODS x Nike komen met speciale Dunk pack

22 november 2022 20:23
SOULDGOODS x Nike komen met speciale Dunk pack

Het Chinese merk SOULDGOODS en Nike vieren hun debuut en met hun ontwerpen ook de Chinese jeugd! We kunnen drie nieuwe Nike Dunk Highs verwachten die de jaren ’80 tot ’00 vertegenwoordigen en bedoeld zijn om de wortels van het in Peking gevestigde bedrijf te onderstrepen.

Het pakket bevat details die verwijzen naar basketbal, muziek en kunst van de jaren ’80, ’90 en 2000, en benadrukt de culturele raakvlakken die de drie decennia met elkaar verbinden. Alle drie de Dunks zijn er in verschillende kleurstellingen, materialen en graphics. Elke Dunk vertelt zijn eigen verhaal.

De SOULDGOODS x Nike Dunk High ’80s verwijst bij voorbeeld naar de stijl van klassieke basketbalfilms. Het jaren ’90 model vertegenwoordigt de rock en hip-hop fans van de clubscene. Het model uit de jaren 2000 is een eerbetoon aan langjarige sneaker collectors en kunstenaars die de afgelopen decennia hebben meegemaakt.

De schoenen zijn voorzien van grafische details zoals een ‘Soul Tiger’ symbool en het SOULGOODS motto ‘From Beijing to the World’. Terwijl de versies uit de jaren 80 en 90 een meer ‘neutraal’ bovenwerk hebben, heeft het model uit 2000 een roze-blauwe opdruk en de woorden ‘Never Change’ en ‘Always Change’. Bekijk de foto’s van de collectie hieronder!

De pack bestaande uit drie nieuwe SOULGOODS x Nike Dunk Highs wacht al eind november of uiterlijk in december 2022 op je. De SoulGoods x Nike Dunk High ‘Military Green’ wordt bijvoorbeeld op zaterdag, 26 november 2022 uitgebracht. Zoals altijd zullen wij je via onze releasekalender op de hoogte houden van de exacte release informatie!


Souldgoods x Nike Dunk