Skip to content
Newsfeed

Nike brengt de iconische Wu-Tang Clan Dunk terug

1 juli 2024 13:13
Nike brengt de iconische Wu-Tang Clan Dunk terug

Nike brengt in 2024 een wel erg bijzondere release terug. Na de succesvolle comeback van samenwerkingen als de HUF x Nike en de UNDEFEATED x Air Jordan 4 die in 2025 zal releasen, lijkt er op dat nu ook de iconische samenwerking met hiphopformatie Wu-Tang Clan uit 1999 een rerelease krijgt.

Wu-Tang Clan

Het is misschien wel een van de iconischte samenwerkingen der tijden: Wu-Tang Clan en Nike. Precies 25 jaar geleden bracht de hiphopgroep, bekend van nummers als ‘C.R.E.A.M.’, ‘Wu‐Tang Clan Ain’t Nuthing ta F’ Wit’ en ‘Bring Da Ruckus’, een Nike Dunk High uit in de klassieke ‘Goldenrod’ colorway. De release kwam met het welbekende Wu-Tang Clan logo op de tong.

Beeld @travisscott

De sneaker was erg exclusief. Er werden slechts 100 exemplaren uitgebracht waarvan de ene helft naar de Wu-Tang Clan ging en de andere helft bij Nike bleef. In 2020 toonde rapper Travis Scott dat hij een van de gelukkigen is die deze exclusieve sneaker in zijn bezit heeft, wat de sneaker alleen maar populairder maakte.

Nu, speciaal voor het 25-jarige bestaan van de samenwerking, brengen Wu-Tang Clan en Nike de release terug – dit keer hopelijk met een wijdere release. Op 30 juni 2024 plaatste het officiële Instagramaccount van Nike Sportswear in samenwerking met het account van Wu-Tang Clan een korte clip van de Wu-Tang Dunk bedekt door een zwerm bijen met de caption “BZZZZZZ”.

Hoewel de post verder geen context geeft, is het overduidelijk dat het duo een comeback zal maken. We kunnen de Wu-Tang Clan x Nike Dunk High hoogstwaarschijnlijk in 2024 verwachten. Houd de Sneakerjagers nieuwspagina in de gaten voor updates rondom de release.