Skip to content
Upcoming

Shop de Air Force 1 bij Snipes voor de komende feestdagen

30 oktober 2021 14:00
Shop de Air Force 1 bij Snipes voor de komende feestdagen

Met de feestdagen om de hoek is het natuurlijk belangrijk om een tof paartje te hebben dat perfect bij je outfit past. Zo shop je op de website van Snipes de leukste Air Force 1 sneakers voor het hele gezin. Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij onze favoriete picks in een rijtje gezet, die jij zou kunnen dragen tijdens de feestdagen.

Halloween

We beginnen met de griezeligste dag van het jaar, Halloween. Een leuk feitje om te weten over deze feestdag, is dat de naam is afgeleid van ‘All Hallows Eve‘ (Allerheiligenavond). Deze dag werd vroeger vooral door de Kelten gevierd en is voortgekomen uit de feestdag Samhain. Op deze dag vierden zij het nieuwe jaar met een oogstfeest.

Halloween
Image by Pixabay

Daarnaast geloofden de Kelten dat op deze dag ook de zielen van overledenen terugkeerden naar de aarde om een levend lichaam in bezit te nemen. Om deze zielen te eren, werden er grote feestmalen gegeven.

Op deze dag verschenen ook andere wezens, zoals feeën en demonen. Om zich te beschermen tegen de demonen, moesten de Kelten deze wezens afschrikken. Hieruit is de traditie van het verkleden tijdens Halloween waarschijnlijk uit gekomen.

Air Force 1 SpaceJam | DN1434-001

Tijdens het trick-or-treaten is het natuurlijk belangrijk om goed zichtbaar te zijn in het donker. Deze variant van het klassieke model is samen met de film Space Jam ontworpen en heeft een paar reflecterende accenten gekregen. De sneaker heeft een zwarte upper met op het middenpaneel een doolhof-printje. Wanneer de lichten uit gaan, geven de buitenzolen en het middenpaneel licht.

SpaceJams
AIr Force 1 Snipes

Air Force 1/1 | DB2576-001

Met dit unieke Nike paartje maak jij je Halloween costuum helemaal compleet. De schoen is opgebouwd uit losse onderdelen die ook makkelijk vervangen kunnen worden met andere kleuren. Deze onderdelen komen in de kleuren groen, paars, oranje, blauw en zwart. Ook de veters en lacelock kunnen vervangen worden met andere kleurtjes. Deze zijn allemaal bij de doos inbegrepen.

1/1
Air Force 1 Snipes

Air Force 1 Crater | DH2521-700

Ga je als monster gekleed tijdens Halloween? Dan hebben wij het perfecte paartje voor jou. Deze Air Force 1 heeft een groen kleurenschema met een gespikkelde middenzool. Daarnaast is de schoen opgebouwd uit gerecyclede materialen. De Swoosh op het middenpaneel is wit en sluit mooi aan met de veters. Daarnaast is het model opgebouwd uit gerecyclede materialen en is de schoen onderdeel van het Move To Zero campagne van Nike.

Snipes
Air Force 1 Crater

Kerst

Naast Halloween kunnen wij ons ook alvast voorbereiden voor de kerstdagen. Uiteraard is er geen kerst zonder Kerstman, maar waar komt de Kerstman eigenlijk vandaan? Zoals we van de verhalen gewend zijn, komt de Kerstman van de Noordpool. Maar de inspiratie voor dit figuur komt uit onze eigen Sint-Nicolaas, beter bekend als Sinterklaas.

Kerstman
Image by Jose Luis Pelaez | Getty Images

Nicolaas stond onder andere bekend door het geven van geschenken. Dit deed hij anoniem. Zo legde hij ’s nachts munten in de schoenen van armen. Dit leidde tot de traditie om je schoenen te zetten voor een klein geschenkje.

In de 19e eeuw namen Nederlandse emigranten de Sinterklaastraditie mee naar Amerika. Hierdoor ontving het de naam ‘Santaklaus’ en ging deze traditie over de hele wereld rond.

Air Force 1

Groen voor de kerstbomen, rood voor de zuurstokken en blauw voor de kerstballen. Dit zijn de kleuren waarin de Swooshjes op dit paartje gekleed komen. Verder is dit variant volledig wit van kleur en heeft het Nike logo in het blauw op de tong en hiel geplaatst.

Air Force 1 Snipes

Air Force 1 ’07 LV8 | DC8874-001

Om ons verder voor te bereiden voor de kerstdagen, hebben wij de Air Force 1 ’07 Lv8. Op het bovenwerk van de sneaker komen de kleuren zwart en grijs samen. De Swoosh op het middenpaneel, het Nike logo op de hiel en de stitching op de middenzolen kleuren rood.

'07 LV8
AIr Force 1 Snipes

Air Force 1 GS | DH9812-001

Een ander fris Air Force 1 paartje bij Snipes om kerst mee te vieren, zijn deze kicks. Door de kleur rood op de Swoosh, hieltab en buitenzolen past de schoen perfect bij de feestdag. Verder heeft de schoen een zwarte basis, evenals de veters over de tong heen.

GS
Air Force 1 Snipes

Air Force 1 Fontanka | DA7024-601

Nu is het de beurt aan de Air Force 1 Fontanka. Het model heeft een uniek design met een roze upper dat ons doet denken aan zuurstokken. Verder komen de zolen gekleed in een wit jasje om met de winterse sneeuw te kunnen matchen.

Fontanka
Air Force 1 Snipes

Nieuwjaar

Als laatst hebben wij nieuwjaar. Tijdens Nieuwjaar zijn er een hoop tradities ontstaan, waaronder het afsteken van vuurwerk. Men gelooft er namelijk in dat er veel geesten van overledenen en demonen zijn tijdens de jaarwisseling. Om deze wezens te verjagen, moest er veel lawaai aanwezig zijn. Dit resulteerde tot het afsteken van vuurwerk en het klokken luiden.

Nieuwjaar
Image by De Telegraaf

Air Force 1 Lo Source Pack | DN4925-001

Tijdens nieuwjaar is het natuurlijk belangrijk om eruit te springen. Met deze sneaker steel jij samen met het vuurwerk de show. De schoen heeft een lichtgrijs bovenwerk, evenals de veters over de tong. Het paartje heeft een glimmende Swoosh op het middelpaneel in een goud kleurtje en een iridescent lacelock bij de veters.

Air Force Lo Source pack
Air Force 1 Snipes

Air Force 1 EMB | DJ9993-100

Daarnaast hebben we dit opmerkelijk paartje in een wit en grijze colorway. Het opvallende aan deze sneaker, is natuurlijk de Swoosh op het middenpaneel. Deze kleuren aan de buitenkant blauw en aan de binnenkant geel. Zo sluit jouw outfit mooi aan op de mooie kleuren van het vuurwerk.

Air Force 1 EMB
Air Force 1 Snipes

Air Force 1 LV8 | DM3387-001

Natuurlijk mogen wij de kleintjes ook niet vergeten tijdens nieuwjaar. De Air Force 1 LV8 heeft een zwarte upper met een kleine vertoning van goud. Zo is de Swoosh op het middenpaneel afgewerkt met een goud randje en is het Nike logo op de tong en hiel in het goud gezet.

Air Force 1 LV8
Air Force 1 Snipes

Air Force 1 schoenen bij Snipes

Dit waren onze favoriete Air Force 1 paartjes bij Snipes. Uiteraard kun je op de website van de streetwearwinkel nog een hoop andere paartjes van dit klassieke model vinden.