Skip to content
Newsfeed

Sean Wotherspoon en BAPE droppen ‘Hidden Gems’ collectie

9 mei 2024 09:21
Sean Wotherspoon en BAPE droppen ‘Hidden Gems’ collectie

Sean Wotherspoon slaat de handen ineen met BAPE. De designer uit Los Angeles, Californië staat bekend om zijn samenwerking met Nike uit 2018 en heeft momenteel een langdurige samenwerking met adidas lopen. Speciaal voor BAPE’s 30-jarige bestaan dit jaar, komt het Japanse label samen met Wotherspoon.

Sean Wotherspoon

Wotherspoon is een Amerikaanse ontwerper en vintageverzamelaar. Op 23-jarige leeftijd richtte hij zijn ROUND TWO op, een vintagewinkel in California. In 2018 deed hij mee aan een ontwerpwedstrijd van Nike, waar hij de Air Max 1/97 creëerde. De sneaker won de competitie en wordt nog altijd gezien als holy grail bij sneakerliefhebbers.

Nu komt Wotherspoon samen met BAPE en brengt hij zijn kenmerkende, kleurrijke stijl naar de designs van BAPE. De ‘Hidden Gems’ collectie bestaat uit denim jacks, jeans, geruite shirts, reversible crewnecks, reversible shirts, verzamelobjecten en een BABY MILO® DOLL. Voor de collectie heeft Wotherspoon een ‘BOTANICAL CAMO’ print ontworpen die een twist geeft aan de iconische ABC-Camo print van BAPE.

“We call this collection ‘Hidden Gems’. There are details from the past to the present and details that you may not notice until you actually spend some time with these collections”, vertelt Wotherspoon in een statement. “I’m mixing my favourite vintage styles and techniques with my favourite era of BAPE®︎ to bring you the best of both worlds.”

De items uit de collectie hebben een vintage, gewassen look. Op de items zijn de logo’s van Wotherspoon en BAPE geborduurd, denk hierbij aan de APE HEAD, TWO FACE en BAPE®︎ BEE logo’s. De tees en sweatshirts zijn reversible en zijn dus op twee manieren te dragen.

Het duo komt ook met een uitgebreide collectie aan collectebles en accessoires, waaronder een ballen-kussen, een armband met BAPE bedels en een BABY MILO®︎ figuur.

Drop

De Sean Wotherspoon x BAPE ‘Hidden Gems’ collectie dropt zaterdag 11 mei 2024 exclusief bij BAPE. Bekijk de officiële beelden van de collectie hieronder. Geïnteresseerd in meer nieuws als dit? Check dan de Sneakerjagers nieuwspagina.