Skip to content
Upcoming

Ruohan Wang’s Flyleather collab met Nike dropt deze week op 3 iconische sneakers

23 september 2020 11:51
Ruohan Wang’s Flyleather collab met Nike dropt deze week op 3 iconische sneakers

Ruohan Wang en Nike brengen deze week samen drie iconische sneakers uit. De twee zijn een samenwerking aangegaan en hebben samen drie te gekke Nike sneakers een nieuwe kleurrijke colorway gegeven. Dit zijn de Nike Air Force 1, de Nike Blazer en de Nike Air Max 90. Alle drie de sneakers zijn gemaakt van Nike’s Flyleather, dit bestaat voor 50% uit gerecycled leer.

Ruohan Wang is een illustrator, schilder en beeldend kunstenares die gevestigd is in Berlijn. De kunstenares is geboren in China en opgegroeid in zowel China als Duitsland. Ze heeft het vak illustraties gestudeerd aan de Berlin University of Art. Ruohan Wang haar werk is vooral gefocust op het interactieve experiment tussen illustratie, objectieve en geïmproviseerde esthetiek.

Release

De drie sneakers zullen morgen, donderdag 24 september, verkrijgbaar zijn via Nike.com. Zet je wekker dus vroeg want om 09:00 staan ze voor jou klaar! De prijzen liggen de €100 en de €140,-. Je kan de sneakers hieronder nog eens goed bekijken! Met de onderstaande linkjes vind je alle releaseinformatie van de sneakers. Als je op de hoogte wil blijven kan je ons volgen op social media en de releasekalender in de gaten houden.

Ruohan Wang X Nike Air Force 1 Flyleather | CZ3990-900

Ruohan Wang X Nike Air Force 1 Flyleather

CZ3990-900 · Prijs vanaf €156,-

Naar alle aanbieders

Op de Ruohan Wang X Nike Air Force 1 Flyleather is op elk paneel gebruikt als een apart canvas. Ondanks dat het los van elkaar lijkt te staan hebben alle panelen met elkaar te maken. Het thema van de sneaker is de toestand van onze planeet. De sneaker bevat veel verschillende kleuren en details, hoe langer je naar de sneaker kijkt, hoe meer er te zien is op het bovenwerk. Om de sneaker compleet te maken is de mid- en de outsole wit gekleurd.

ruohan wang nike air force 1

Ruohan Wang X Nike Air Max 90 Flyleather | CZ3992-900

Ruohan Wang x Nike Air Max 90 Flyleather

CZ3992-900 · Prijs vanaf €130,-

Naar alle aanbieders

De Ruohan Wang X Nike Air Max 90 Flyleather heeft ene veel rustiger bovenwerk dan de andere twee sneakers. De sneaker heeft een witte basis en is bedekt met enkele afbeeldingen. Bijvoorbeeld van verschillende bloemen, Chinese tekens en aardbollen. De afbeeldingen zijn niet alleen op de toebox te zien maar op de gehele sneaker. De toebox en de swoosh hebben een blauwe kleur gekregen en de enkel van de sneaker is paars. De sneaker wordt afgemaakt door de Air Unit in een gele kleur, die omarmt wordt in een neon groene kleur .

nike air max 90 ruohan wang

Ruohan X Nike Blazer Mid ’77 Flyleather | CZ3775-900

Ruohan Wang x Nike Blazer Mid ’77 Flyleather

CZ3775-900 · Prijs vanaf €78,-

Naar alle aanbieders

De Nike Blazer Mid ’77 Flyleather in samenwerking met Ruohan Wang beschikt net als de andere sneakers een prachtige colorway. De sneaker heeft naast veel afbeeldingen en kleuren ook strakke details gekregen. Zo zijn de hiel, swoosh, toebox, tong en de lacepanels van de sneaker wit gebleven. Verder zijn er op de midsole nog enkele details gezien.

ruohan wang x nike blazer