Skip to content
Upcoming

Red Wing Shoes x New Balance geven de M997 een luxueuze makeover

10 september 2019 12:00
Red Wing Shoes x New Balance geven de M997 een luxueuze makeover

New Balance is de samenwerking aangegaan met het Amerikaanse schoenenmerk Red Wing Shoes. New Balance x Red Wing Shoes hebben het M997 model een luxueuze makeover gegeven van Red Wing Shoes hun premium leer en suède.

Red Wing Shoes is een familiebedrijf dat in 1905 werd opgericht in Red Wing, Minnesota. Sinds de oprichting zijn er al enorm veel mijlpalen geweest, zoals het debuut van de Gloria. Dit is Red Wing Shoes zijn originele dameslaars en deze kwam voor het eerst uit in 1926. Ook brachten zij in 1952 voor het eerst de 877 Moc Toe uit.

Red Wing Shoes creëert lifestyle schoenen en lederwaren met een blijvende toewijding aan het Amerikaanse vakmanschap. De laarzen die zij maken zijn gemaakt voor moderne mannen en vrouwen met meer dan een eeuw aan archiefinspiratie gestikt in elk paar. Begin jaren ’70 begonnen Red Wing eigenaren in Europa en Japan met het dragen van schoenen die gestyled waren als Amerikaans footwear. Vele jaren later resulteerde het succes van een Red Wing Lifestyle samenwerking met J Crew in de lancering van Red Wing Heritage in 2007.

Tot op de dag van vandaag blijft Red Wing Heritage voortbouwen op de legendarische geschiedenis van Red Wing Shoe Company met traditionele constructie en tijdloze designs. Hier komt een prachtig resultaat uit dat met trots is gemaakt om duurzame kwaliteit te creëeren.

Red Wing Shoes x New Balance M997 | M997RW

Onlangs bracht New Balance het 997 model uit als onderdeel van de ‘Made in U.S.’ lijn. De sneaker beschikte over een premium lederen bovenwerk in een donkerbruine kleur. Bij deze samenwerking tussen Red Wing Shoes en New Balance is er gebruik gemaakt van Red Wing leer in plaats van de standaard materiaalmix van New Balance. Dit zorgt ervoor dat de sneaker een luxueuze uitstraling heeft, geleverd in een tonale kleurcombinatie van bruin, crème en rood. De laatstgenoemde kleur is een subtiele knipoog naar de samenwerking met Red Wing Shoes.

Het bovenwerk van de sneaker bestaat grotendeels uit boterachtig zacht suède. Het middenpaneel beschikt samen met de ‘N’ branding over een iets zwaardere cut in vergelijking met de gladdere neus en hieldelen. Er word gebruik gemaakt van leer op meer gedetailleerde secties, zoals de eyestays, heel support en de tong. Op de tong bevind zich ook New Balance branding, want er is namelijk ‘MADE IN USA’ op gedrukt. Een rode heel counter, beige lederen voering, branding op de heel tab en inlegzolen met het Red Wing logo zorgen voor de finishing touches op de samenwerking tussen Red Wing Shoes en New Balance. Om toch nog wat extra contrast toe te voegen is er gebruik gemaakt van een off-white midsole en een roodkleurige outsole.

Op zaterdag 21 september 2019 zal de Red Wing Shoes x New Balance M997 verkrijgbaar zijn bij Nitten. Nitten zal de enige Nederlandse webshop zijn waar deze sneaker verkrijgbaar zal zijn. Aan de sneaker zal ook een prijskaartje hangen van €300,-. Scroll naar beneden om mooie, gedetailleerde foto’s te bekijken van de sneaker. Check ook elke dag even onze Releasekalender om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over sneakers!


Red Wing X New Balance 997

M997RW · Prijs vanaf €305,-

Naar alle aanbieders
Red Wing Shoes x New Balance
Red Wing Shoes x New Balance
Red Wing Shoes x New Balance
Images by New Balance