Skip to content
Watch

Podcast Rewind – Patta’s Edson Sabajo en Boris van de Ven

21 juli 2021 20:00
Podcast Rewind – Patta’s Edson Sabajo en Boris van de Ven

De afgelopen jaren hebben wij van Sneakerjagers te gekke gasten mogen ontvangen in de twee seizoenen van onze podcast ‘On Air’. Nu vinden wij het een mooi moment om terug te blikken op deze afleveringen en gasten. Want waar waren zij toen mee bezig en hoe gaat het nu met ze? Deze week bespreken wij de gasten uit de negende aflevering: Edson Sabajo en Boris van de Ven

Edson Sabajo

Iedereen die een beetje bezig is met sneakers kent Edson Sabajo, ultieme sneakerhead en oprichter van de welbekende sneakerstore Patta. In onze podcast deelt hij hoe hij geïnteresseerd is geraakt in sneakers en hoe Patta is ontstaan. Hij vertelt onder andere over zijn favoriete paartje en waarom deze sneakers zoveel voor hem betekenen.

Patta staat bekend om zijn vette samenwerkingen en ook na de podcast zijn er nog een paar toffe collabs geweest. Zo is er in januari een New Balance 991 uitgekomen in samenwerking met Patta. Daarnaast is er in april een kledinglijn uitgekomen van TOMMYXPATTA: Deze eerste samenwerking tussen Patta en Tommy viert het 100-jarig jubileum van de Pan-Afrikaanse vlag, die de zwarte eenheid en vrijheid symboliseert.

Edson Sabajo

Verder heeft Edson nog een aantal interessante interviews gehad, waar hij zijn verhalen en ervaringen in deelt. Zo is hij een aantal keer verschenen in rubrieken van de Volkskrant, maar ook bij Esquire geeft hij een uniek kijkje in zijn kleding kast.

Op zijn Instagram is te zien dat Edson zich veel bezighoudt met hardlopen, hij heeft dan ook het Patta running team opgericht in 2010. Vanwege zijn passie voor hardlopen is hij in 2020 nog geïnterviewd voor Runnersworld magazine.

Boris van de Ven

Oprichter van het Nederlandse televisieprogramma Gamekings, Boris van de Ven, is te gast in aflevering 9 van onze podcast. Hij heeft heel lang een grote passie gehad met sneakers, maar verteld dat de liefde in de laatste paar jaar een beetje is overgewaaid. Hij en Edson gaan way back, wat leidt tot de leukste gesprekken en insights in het ontstaan van Patta en Gamekings.

In de podcast verteld Boris hoe en waar zijn passie voor sneakers precies is ontstaan. Hij vertelt dan ook dat de opening van de eerste Patta store in 2004 ervoor zorgde dat de vonk écht oversloeg, de exclusieve paartjes die hij daar zag veroverde zijn hart.

GameKings

De vriendengroep van Boris en Edson zat bomvol ondernemers, het was dan ook niet gek dat Boris in 2002 het concept voor Gamekings bedacht. In Gamekings worden de nieuwste games en ontwikkelingen besproken door doorgewinterde gamers, wat af en toe leidt tot een dikke discussie.

Sinds 2017 wordt Gamekings niet meer uitgezonden op Tv, maar verschijnt het wekelijks op hun website. Toch misten de gasten van Gamekings het oldskool televisie format, daarom hebben zij het nieuwe format ‘Gamekings Premiumvision’ bedacht. Vanaf 27 maart verschijnt er elke laatste zaterdag van de maand een aflevering op hun website, geheel in stijl van de oude shows.

Verder heeft Boris veel verstand van cryptocurrency en is dan ook veel te zien in de media over onder andere de Bitcoin. Zo is hij te gast geweest in The Trueman show, waar hij praat over Gamekings en Crypto, maar is hij ook door RTL uitgenodigd om zijn kennis over de Bitcoin te delen. Daarnaast is Boris elke week te horen in zijn eigen podcast: De Bitcoin show, over de laatste ontwikkelingen en trends.

Aflevering 9

Meer horen over de sneakerverhalen van Edson en Boris? Dat kan! Aflevering 9 van Sneakerjagers ‘On Air’ is nog steeds te bekijken via YouTube of te beluisteren via Apple Podcast of Spotify. Benieuwd naar alle afleveringen? Check dan hier de YouTube Playlist!