Skip to content
Newsfeed

Nike herintroduceert de Air Max Plus ‘Sunset’ in 2024

2 november 2023 18:09
Nike herintroduceert de Air Max Plus ‘Sunset’ in 2024

In de afgelopen jaren heeft Nike verschillende retro colorways uitgebracht. En het lijkt erop dat Nike nu een sneaker uit 1998 een retro make-over zal geven als onderdeel van de herfst 2024 collectie. We hebben het hier over de Air Max Plus ‘Sunset’. Alles wat je moet weten over deze release, lees je hieronder!

De Air Max Plus, ook wel bekend als de Air Max TN vanwege de Tuned Air unit in de zool, is ontworpen door Sean McDowell. In 2017 onthulde hij dat de eerste drie kleurvarianten bedoeld waren om de hemel in verschillende fases weer te geven: in de avond, nacht en bij zonsopgang. Zo liet Sean zich voor de Air Max Plus ‘Sunset’ inspireren door de schitterende zonsondergangen op de stranden van Florida.

Het ontwerp wordt gekenmerkt door een zwarte TPU-overlay die de contouren van wuivende palmbomen nabootst. Daarnaast bevatten de mesh panelen aan de bovenkant een levendig oranje kleurverloop om de vervagende gloed van de zonsondergang weer te geven. Verder vertoont de tussenzool van de sneaker een abstracte afbeelding van de staart van een opkomende walvis uit het water. Tot slot rust de schoen op Air Max demping, wat zorgt voor extra comfort bij elke stap.

De Air Max Plus Sunset staat gepland voor een release in 2024. Dit is niet de eerste keer dat Nike de OG kleuren van dit model opnieuw uitbrengt. De laatste keer dat de kleuren terugkwamen, was in 2021 met de Nike Air Max Plus ‘Reverse Sunset’. De exacte releasedatum is momenteel nog niet bekend, dus zorg ervoor dat je de releasekalender in de gaten houdt om als eerste op de hoogte te blijven. Bekijk in de tussentijd andere Air Max Plus uitgaven, zoals de ‘Patta x FC Barcelona’, ‘Light Retro’ en ‘Diamond’!

Let op dat de beelden hieronder de Air Max Plus ‘Sunset’ release van 2018 weergeven en slechts ter illustratie dienen.

Nike Air Max Plus 'Sunset'
Nike Air Max Plus 'Sunset'
Nike Air Max Plus 'Sunset' 2024
Nike Air Max Plus 'Sunset' bovenwerk
Nike Air Max Plus 'Sunset' reflective
Nike Air Max Plus 'Sunset' 2024
Nike Air Max Plus 'Sunset' TN buitenzool