Skip to content
Newsfeed

Parley creeërt een duurzame adidas 4DFWD

9 januari 2022 10:00
Parley creeërt een duurzame adidas 4DFWD

Organisatie Parley komt met een nieuwe adidas 4DFWD. Deze sneaker is op een duurzame werkwijze gemaakt en gebruikt gerecyclede plastic in de 4D middenzool. Het paartje heeft nog geen officiële releasedatum. Wel kunnen we de sneaker in 2022 verwachten.

Parley en adidas werken al langere tijd samen. Parley is een organisatie die zich inzet voor de bescherming van de oceaan. Zo halen zij plastic uit de oceaan en hergebruiken dit. Van de plastic onderdelen maken ze garen en verwerken dit in de items van de Parley x adidas collectie. Ook in de 4DFWD wordt er gebruik gemaakt van Parley plastic.

De adidas 4DFWD heeft een opvallende look. De middenzool van het paartje is ontworpen met een 4D print van gerecycled Parley plastic. De middenzool is see-through en kleurt off-white. Ook de upper is gemaakt van gereyclede materialen.

Zo is het bovenwerk gemaakt met Primeblue materiaal. Dit is het duurzame materiaal dat ook in de Parley x adidas collectie gebruikt wordt. Hierbij wordt de upper gemaakt met garen van gerecycled plastic. Het bovenwerk kleurt off-white met beige. Ook komen de drie bekende adidas strepen terug op het middenpaneel. Deze kleuren hier zwart.

Over het gehele bovenwerk zijn lichtgroene details te zien. Op het label op de tong zien we de logo’s van adidas en Parley. De Parley x adidas 4DFWD heeft nog geen officiële releasedatum. Wel kunnen we het paartje in 2022 verwachten. Bekijk hieronder alvast de officiële beelden van de sneaker.

Parley x adidas 4DFWD
Parley x adidas 4DFWD
Parley x adidas 4DFWD
Parley x adidas 4DFWD
Parley x adidas 4DFWD
Parley x adidas 4DFWD
Parley x adidas 4DFWD