Skip to content
Staff Picks

Onze favoriete adidas Retro Style Icons

29 januari 2022 12:00
Onze favoriete adidas Retro Style Icons

adidas heeft een hoop Retro Style Icons in hun assortiment. Retro sneakers worden steeds populairder en deze silhouetten zijn niet te missen uit jouw eigen schoenencollectie. Wij van Sneakerjagers hebben onze favoriete Retro Style’s op een rijtje gezet.

1. adidas Originals Gazelle | BB5476

Het Gazelle silhouet van adidas Originals is in 1991 voor het eerst uitgekomen. Het paar heeft een bovenwerk gemaakt van suède en lederen details zoals de drie adidas strepen, heeltab en tong. Op de zijkant staat ‘Gazelle’ in gouden letters.

De Gazelle kost €95,00.

adidas Originals Gazelle

2. adidas Originals Retropy E5 | H03075

De adidas Originals Retropy E5 heeft een bovenwerk gemaakt van suède en nylon. Dit paar heeft een licht kleurenschema en maakt gebruik van wit en neutrale kleuren. De sneaker was oorspronkelijk een hardloopschoen.

De prijs van de Retropy E5 is €120,00.

Originals Retropy E5

3. adidas Originals USA 84 | GW0580

De adidas Originals USA 84 is de hardloopschoen uit de jaren tachtig. Veel grote hardlopers droegen deze tijdens belangrijke wedstrijden. Eén ding is dus zeker, de sneaker zit erg comfortabel.

De USA 84 kost €80,00.

adidas Originals USA 84

4. adidas Originals Shadowturf | GW3965

Het Shadowturf silhouet is een stuk ruiger en robuuster dan de modellen hierboven genoemd. Het bovenwerk is gemaakt van mesh met suède en lederen overlays. De schoen is geïnspireerd op de stijl uit de zeroes.

De prijs van de Shadowturf is €130,00.

Originals Shadowturf

5. adidas Originals Retropy P9 | H03086

De adidas Originals Retropy P9 heeft een bovenwerk met camouflagekleuren. De sneaker combineert de stijl uit de jaren tachtig en zeroes met elkaar. Deze kicks maken ook gebruik van BOOST-technologie in de middenzool. Dit zorgt voor betere demping.

De Retropy P9 kost €160,00.

adidas Originals Retropy P9

6. adidas Originals Retropy F2 | GW0507

In de Retropy lijn van adidas zit ook de F2. Dit model heeft wat weg van de E5, maar is toch anders. De sneaker is helemaal in de stijl van de jaren tachtig en heeft verschillende materialen op het bovenwerk. De zool is gemaakt met EVA-foam.

De prijs van de Retropy F2 is €100,00.

Originals Retropy F2

7. adidas Originals Response CL | GZ1561

De adidas Originals Response CL heeft een echte retro look. Deze kicks hebben een outdoor uitstraling en een bovenwerk gemaakt van veel verschillende materialen. Het kleurenschema bestaat uit veel diverse grijze tinten.

De Response CL kost €120,00.

adidas Originals Response CL

8. adidas Originals Samba Vegan | H01878

Het Samba silhouet van adidas heeft een Vegan design gekregen. Het model was oorspronkelijk bedoeld voor zaalvoetbal, maar is ook een icoon geworden op straat. Het bovenwerk is gemaakt van vegan leer en heeft een neus van vegan suède.

De prijs van de Samba Vegan is €90,00.

Originals Samba Vegan

9. adidas Originals Gazelle | B41645

Het Gazelle silhouet is niet alleen in het zwart verkrijgbaar, maar ook in tien andere kleuren. De rode colorway is erg populair en heeft ook rode branding op de witte heeltab en witte tong.

De Gazelle kost €95,00.

adidas Originals Gazelle

10. adidas Originals Retropy E5 | Q47101

We sluiten de lijst met onze favoriete adidas Retro Style Icons af met een andere colorway van de Retropy E5. Het bovenwerk van dit paar bestaat uit verschillende grijze tinten en is makkelijk te combineren met verschillende outfits.

De prijs van de Retropy E5 is €120,00.

Originals Retropy E5