Skip to content
Upcoming

Er is een geheimzinnige samenwerking van Off-White x Nike onderweg

24 september 2019 14:00
Er is een geheimzinnige samenwerking van Off-White x Nike onderweg

Virgil Abloh zijn label, Off-White, zet zijn samenwerking met Nike voort in 2020. Samen zullen zij een nieuwe samenwerking uitbrengen op een nieuw model, genaamd de Air Rubber Dunk.

Off-White geschiedenis

Off-White is op dit moment één van de grotere premium streetwear merken ter wereld. In 2013 richtte de Amerikaan Virgil Abloh het merk op in Milaan. Hij koos ervoor om het hoofdkantoor in Milaan op te richten, omdat hij wilde dat de collecties in Italië zouden worden gemaakt, maar toch in een Amerikaanse stijl. Vervolgens opende Abloh 15 showrooms verspreid over de hele wereld.

Voor Off-White had Virgil een ander merk genaamd Pyrex Vision. Dit label was niet zo bekend als Off-White dat nu is, maar de items werden toch met open armen ontvangen door vele Amerikaanse beroemdheden. Op een gegeven moment begon Virgil kledij in te kopen van het merk Ralph Lauren. Dit customizede hij en verkocht hij door voor een hogere prijs. Niet veel later werd hij hiermee geconfronteerd en besloot hij het label ‘Pyrex Vision’ te schrappen.

Off-White x Nike ‘The Ten’ collectie

In november 2017 ontstond misschien wel één van de meest gehypede samenwerkingen ooit. In november debuteerde namelijk de eerste samenwerking tussen Off-White en Nike. Samen begonnen zij met het uitbrengen van ‘The Ten’ collectie. De collectie bestond uit twee verschillende packs van vijf sneakers. Het eerste pack heette het ‘Revealing’ pack. Het pack bestond uit de Off-White x Nike Air Jordan 1, Air Max 90, Air Max Presto, Air VaporMax en de Blazer Mid. Ook kwam er een tweede pack, genaamd het ‘Ghosting’ pack. In deze pack bevinden zich de Air Max 97, React Hyperdunk, Air Force 1, Zoom Vaporfly en de Converse Chuck Taylor All Star.

Deze tien sneakers hebben ervoor gezorgd dat stijl en performance naar een heel nieuw level werd getild. De collectie werd al maandenlang geteased via vele beroemdheden die foto’s van de sneakers deelde op Instagram. Ook dit is een reden waarom de sneakers zo gehyped waren.

Off-White x Nike Air Rubber Dunk | Details

Vandaag is er nieuws naar buiten gekomen over een nieuwe samenwerking tussen Off-White x Nike. Het gaat om een nieuw model genaamd de ‘Air Rubber Dunk’. In totaal komen er drie colorways uit, een zwart/wit/groene, een goud/zwarte colorway en als laatste een wit/blauwe colorway. Helaas zijn er nog geen foto’s naar buiten gekomen van het nieuwe model, maar wij verwachten dat de sneaker over kenmerkende Off-White branding zal beschikken.

Ook is er nog geen officiële releasedatum bekend van de Off-White x Nike Air Rubber Dunk. Wij verwachten dat de sneaker uit zal komen in de lente van 2020. Aan de sneaker zal waarschijnlijk een prijskaartje hangen van €180,-. Blijf Sneakerjagers goed in de gaten houden voor het laatste nieuws over deze interessante samenwerking.


Air Rubber Dunk
Image by @py_rates_