Skip to content
Brand

Nike’s Black Community Commitment komt naar Londen toe

18 december 2021 12:00
Nike’s Black Community Commitment komt naar Londen toe

Nike’s Black Community Commitment komt naar Londen toe. Het Amerikaanse sportmerk brengt partners bij elkaar. Deze partners helpen mensen die lijden aan systematisch racisme. Nike’s partners zijn gespecialiseerd in educatie, economie en gerechtigheid. Met deze actie wil Nike een steen bijdragen aan de strijd tegen racisme.

Uitbreiden naar Europa

De Black Community Commitment was alleen actief in Noord-Amerika. Nike wilde het groter aanpakken en kijken naar de kansen van slagen met de Commitment in Europa.

De Commitment werd in juni van 2020 aangekondigd. In totaal werd er $140 miljoen vrijgemaakt om actie te ondernemen. Nike is langsgegaan bij partners die grote successen hebben bereikt in de strijd tegen systematisch racisme. Hier hoorden grote partners bij, zoals de NAACP, maar ook kleine partners die creatieve manieren bedachten om deze strijd aan te gaan.

De Black Community Commitment heeft hun werk gedaan in Portland, New York City, Boston, Los Angeles, Chicago, Memphis en St. Louis. Het Amerikaanse sportmerk deelt hun proces via hun eigen website.

De BCC was succesvol in verschillende steden in Noord-Amerika. Dit leidde tot een hoop vragen bij de leden. Hoe kunnen zij net zo succesvol worden op andere continenten? Welke grote steden hebben de meeste hulp nodig? Hoe kunnen lokale werknemers van Nike helpen met het zoeken naar de changemakers in deze steden en naar de juiste non-profit organisaties?

Nike's Commitment to the Black Community
Afbeelding van Nike

Aanpak

Het eerste wat Nike deed was investeren in de zwarte gemeenschap van Londen. Het merk koos Londen omdat Nike er een grote geschiedenis heeft en omdat de stad de Nike werknemers een grote kans biedt om de zwarte gemeenschap van de stad te ondersteunen.

Vanaf maart 2021 kon men donaties indienen. In de zomer werden vijftien grote donaties uitgekozen en werden deze overhandigd aan non-profit organisaties in Londen. Deze organisaties zetten zich in voor gelijkheid in de sport, educatie, mentorschap, mentale gezondheid en nog veel meer.

Voor Nike is het naleven van de beloftes aan de zwarte gemeenschap een grote stap in de actie van het verbeteren van de wereld. Het bedrijf ziet hun mogelijkheid om verschillende communities te begrijpen als een verantwoordelijkheid in de strijd tegen systematisch racisme.

“As a London team, we are committed to serving our Black communities both internally and externally, which is why it was important for our Nike employees to be involved in this journey from the very beginning. I know I speak on behalf of all our London employees when I say that we are proud to be supporting these organizations in driving the necessary work they deliver daily to support our Black communities in London.”

Sarah Hannah, VP, Nike London

De vijftien organisaties zijn nog druk bezig met het ontwikkelen van hun projecten. Zodra deze afgerond zijn zullen de uitkomsten Nike’s strategie helpen om de zwarte gemeenschappen uit de hele wereld te ondersteunen.

Black Community Commitment
De gezichten achter de organisaties. Afbeelding van Nike.

Wil jij vaker op de hoogte zijn van het laatste sneaker nieuws? Volg ons dan op Instagram en houd onze blogs dagelijks in de gaten om niets te missen.