Skip to content
Upcoming

Nike heeft Peace, Love, Swoosh pack uitgebracht

13 september 2021 14:21
Nike heeft Peace, Love, Swoosh pack uitgebracht

Nike heeft 10 september 2021 het ‘Peace Love, Swoosh’ pack releast. Deze sneakers waren eerst al uitgebracht voor kinderen, maar nu zijn de sneakers er ook voor mannen. De collectie van de Nike ‘Peace, Love, Swoosh’ is exclusief bij Foot Locker en Nike te verkrijgen.

Peace, Love, Swoosh pack

Nike kwam in augustus 2021 met de ‘Peace, Love, Swoosh’ pack uit voor kinderen. Deze collectie bestond uit een Air Force 1, Air More Uptempo, Air Max 90 en een Air Huarache. Nu zijn deze sneakers ook in mannenmaten uitgebracht. De sneakers zijn alle vier erg populair in de sportwereld en hier haalt Nike ook zijn inspiratie uit. Het ‘Peace, Love, Swoosh’ pack is geïnspireerd door de sportgemeenschap waarin Nike als merk een grote rol in heeft.

De collectie brengt ode aan de wereldwijde sportgemeenschap en laat zien dat sport mensen bij elkaar brengt. De sneakers staan voor samenhorigheid op het sportveld en dit is terug te zien in het ontwerp van de sneakers. De sneakers zijn kleurig geaccentueerd en hebben kleine hartjes, peace tekens en de swoosh van Nike in het silhouet.

Nike Air Huarache

De Nike Air Huarache viert dit jaar zijn 30th anniversary. Het sneakerpaar werd in 1991 voor het eerste uitgebracht en werden als hardloopschoen geïntroduceerd. Het enthousiasme voor de sneaker liet even op zich wachten en van de eerste batch werden erg weinig sneakers verkocht. Toen Nike de sneakers uitdeelde tijdens de jaarlijkse New York Marathon om zo de hardlopers kennis te laten maken met de sneaker, werd de sneaker al snel een geliefd paartje.

Tinker Hatfield, ook wel bekend als ‘The Architect’ ontwierp in de jaren ’90 veel van de meest bekende sneakers van Nike. Toen hij in 1991 met de Nike Air Huarache kwam, kreeg de sneaker de slogan “Have you hugged your foot today?”. Dit omdat de sneaker met zijn strakke silhouet als het ware je voet omhelst.

Tinker Hatfield met de Nike Air Huarache l Foto van Nike

In het ‘Peace, Love, Swoosh’ pack heeft de Air Huarache een asymmetrisch ontwerp gekregen. Hierbij heeft de linkerschoen een paarse colorway gekregen en is de rechterschoen teal. Op de strap is een peaceteken, een hartje en een swoosh te zien. Wanner en of dit paar in Nederland uitkomt, is nog onbekend.

De colorway van de Nike Air Huarache ‘Peace, Love, Swoosh’ pack l Nike

Kleurrijke sneakers

De andere modellen uit het ‘Peace, Love, Swoosh’ pack hebben vrijwel dezelfde colorway. Hierbij is de sneaker grotendeels wit en heeft het kleurrijke accenten. De Nike Air Uptempo heeft een erg opvallend patroon op de zijkanten van de sneaker en is het ‘Air’ logo van de sneaker bedrukt met felle kleuren en peacetekens. De Air Max 90 is heeft een wat rustiger silhouet. De sneaker is wit en heeft geel, grijze en blauwe accenten. De veterogen zijn rood en groen. Op de achterkant van de linkerschoen is wederom weer een peaceteken te zien en een hart op de rechterschoen.

De Nike Air Uptempo ‘Peace, Love, Swoosh’

Nike Air More Uptempo ' Peace, Love Swoosh'

DM8150-100 · Prijs vanaf €167,-

Naar alle aanbieders
De Nike Air Max 90 ‘Peace, Love, Swoosh’

Nike Air Max 90 'Peace, Love, Swoosh'

DM8151-100 · Prijs vanaf €141,-

Naar alle aanbieders

De Air Force 1 heeft in de ‘Peace, Love, Swoosh’ pack een kleine twist gekregen. De sneaker heeft niet veel felle kleuren zoals de andere paren, maar heeft aan de zijkanten de drie symbolen van de collectie gedrukt.

Nike Peace Love Swoosh Air Force 1
De Air Force 1 ‘Peace, Love, Swoosh’

Nike Air Force 1 'Peace Love Swoosh'

DM8148-100 · Prijs vanaf €144,-

Naar alle aanbieders
Nike Peace Love Swoosh Pack
Alle vier de paren l Foto van Sneaker Freaker

De sneakers van dit pack zijn exclusief te verkrijgen bij Foot Locker in kinder- en mannenmaten. Houd onze releasekalender in de gaten om geen enkele release te missen. Volg ons ook op Instagram, Facebook en Twitter en blijf up-to-date van alle nieuwe sneakerpaartjes.