Skip to content
Watch

De Grote Tim & Tom Sneaker Show – Patta 20YRS met Edson en Tim Sabajo & Joshua Bagano

10 mei 2024 16:16
De Grote Tim & Tom Sneaker Show – Patta 20YRS met Edson en Tim Sabajo & Joshua Bagano

Op vrijdag 10 mei 2024 staat er weer een nieuwe aflevering van de Grote Tim & Tom Sneaker Show online op het Sneakerjagers YouTube-kanaal. De volgende aflevering is iets anders ingestoken. Speciaal voor het 20-jarige bestaan van Patta, gaan Tim en Tom langs bij de Patta store op de Zeedijk. Hier gaan ze in gesprek de Sabajo broers, Edson en Tim, en Joshua Bagano.

De Grote Tim & Tom Sneaker Show

De Grote Tim & Tom Sneaker Show Patta
Foto’s Patta

Elke twee weken nemen Tim Beumers en Tommy Triggah je mee in de wereld van sneakers met de De Grote Tim & Tom Sneaker Show. In de show houdt het duo je up-to-date over de laatste releases, interessantste verhalen uit de sneaker community en delen ze persoonlijke anekdotes.

De Grote Tim & Tom Sneaker Show Patta
De Grote Tim & Tom Sneaker Show Patta

Elke aflevering worden er gasten uitgenodigd die elk op hun eigen manier iets bijdragen aan de wereld van sneakers. In de volgende aflevering gaan Tim en Tom langs bij Patta.

De broers Sabajo & Joshua

Voor de volgende aflevering wordt de flagshipstore van Patta aan de Zeedijk in Amsterdam omgetoverd tot show set. Patta werd in 2004 opgericht door Edson Sabajo en Guillaume ‘Gee’ Schmidt. Edsons broer Tim, kort voor Timothy, is altijd nauw verbonden geweest met het merk en werkt als general manager. Ook Joshua Bagano, een redelijk nieuw gezicht bij Patta, schuift aan.

De Grote Tim & Tom Sneaker Show Patta
Edson Sabajo
De Grote Tim & Tom Sneaker Show Patta
Timothy Sabajo

Co-founder Edson leerde ‘Gee’, zijn compagnon, kennen in platenwinkel Fat Beats in hartje Amsterdam. De twee vonden elkaar in hun passie voor hiphop en sneakers, met als gevolg de oprichting van Patta. De winkel opende haar deuren aan de Nieuwezijds Voorburgwal 142. De winkel was klein van formaat, maar groot in bereik en binnen een mum van tijd kenden iedereen in en rondom Amsterdam de naam Patta.

In 2024 viert het Amsterdamse streetwear merk zijn 20-jarige bestaan. Patta heeft in de afgelopen twee decennia veel bereikt – van samenwerkingen met Nike tot aan het openen van winkels in steden als Milaan, Londen en nu ook in Lagos.

V

Ook werd recent de Patta x Nike Running collectie uitgebracht waarin het hybride model Nike Air Huarache 20Y24 centraal stond.

Volgende aflevering

In de volgende aflevering zal het uitgebreid gaan over alles wat Patta in de afgelopen 20 jaar heeft neergezet. Tim, Edson en Joshua delen persoonlijke verhalen, bijzondere ervaringen als winkelmanagers en geven een kleine preview over wat ons mogelijk te wachten staat in 2024.

Daarnaast hebben ze het uiteraard over Patta Lagos, de keuze voor het Air Huarache 20Y24 silhouet en over de community, dat voor Patta nog altijd centraal staat in alles wat het merk doet.

De show wordt elke twee weken uitgezonden op het YouTube-kanaal van Sneakerjagers. Daarnaast is de show ook te beluisteren als podcast op Spotify en iTunes. Tune in!