Skip to content
Newsfeed

De Patta x Nike Running Team collectie support atleten wereldwijd

1 mei 2024 09:35
De Patta x Nike Running Team collectie support atleten wereldwijd

Patta en Nike slaan opnieuw de handen ineen. De Patta x Nike Running Team collectie brengt ode aan hardlopers en atleten wereldwijd en doet dit met een uitgebreide kledingcollectie en de Nike Air Huarache 20Y24 in drie colorways. De collectie dropt op 26 april 2024.

Patta 20 jaar

2024 is een groot jaar voor Patta. Het Amsterdamse streetwear merk viert dit jaar zijn 20-jarige bestaan. Sinds de oprichting in 2004 is Patta uitgegroeid tot een begrip in de sneaker community. Met tientallen samenwerkingen op de naam, waaronder de recente collab met Converse, kondigt Patta nu de volgende collab aan. Dit keer met een oude bekende.

Samen met Nike introduceert Patta de Running Team collectie, een collectie die kameraadschap, cultuur en prestatie viert. Met de collectie wil het duo atleten van alle leeftijden en achtergronden inspireren om hun plaats in de hardloopwereld op te eisen. In de campagne is Nike hardloopster Sifan Hassan te zien, die kracht en veerkracht belichaamt als tweevoudig goudenmedaillewinnaar voor Nederland.

Patta x Nike Running Team 2024

“Patta Running Team is ontstaan uit het verlangen om met gelijkgestemde individuen over de hele wereld in contact te komen door middel van de universele taal van hardlopen”, vertelt Patta medeoprichter Edson Sabajo, die het hardloopteam in 2010 in Amsterdam startte.

“Het gaat om het ontdekken van nieuwe plaatsen, het smeden van nieuwe banden en het omarmen van vrijheid. Hardlopen overstijgt grenzen. Want als je hardloopt, zijn je geest en ziel vrij om te denken en te dromen.”

Nike Air Huarache 20Y24

De collectie komt met tracksuits, tops, shorts, een varsity jacket en drie colorways van een vernieuwde Air Huarache hybride. De Patta x Nike Air Huarache 20Y24 combineert het Huarache Plus bovenwerk met de zool van de Nike Pegasus. Over het bovenwerk zijn straps geplaatst die de sneaker stevigheid bieden.

Patta x Nike Running Team 2024

De sneaker arriveert in de colorways ‘White’, ‘Black’ en ‘Saffron Quartz’. Op de tong is het Patta Running Team logo geplaatst, die ook op de items uit de collectie geplaatst is. Elk paar wordt geleverd met een custom Patta handdoek.

Patta x Nike Running Team 2024
Patta x Nike Running Team 2024

De Nike x Patta Running Team collectie dropt op 26 april 2024 bij Patta. De Patta x Nike Air Huarache 20Y24 ‘White’ is een Patta exclusive en zal dan ook exclusief bij Patta te verkrijgen zijn. De collectie verschijnt op 2 mei 2024 bij Nike. Bekijk de campagnebeelden hieronder en mis deze drop niet.

Patta x Nike Running Team 2024