Skip to content
Newsfeed

Nike en John Geiger lossen rechtszaak op

31 augustus 2022 20:43
Nike en John Geiger lossen rechtszaak op

Na een strijd van een jaar hebben John Geiger en Nike een schikking getroffen in hun rechtszaak over merkinbreuk. Volgens Nike had Geiger het ontwerp van de Air Force 1 gebruikt als basis voor zijn GF-01. De ontwerper gaf als reactie dat de sneaker alleen geïnspireerd was op het model en daarmee geen namaak was. John Geiger laat via sociale media weten dat de twee nu tot een schikking zijn gekomen. Waarbij hij het ontwerp van de GF-01 zal gaan aanpassen.

Nike klaagde in augustus 2021, Geiger en schoenenfabrikant La La Land aan omdat de geproduceerde GF-01 sneaker te veel op de Air Force 1 zou lijken. Wat gevolgen had voor de reputatie van Nike en de reputatie van de iconische schoenen. Gelijk na de aanklacht, reageerde de ontwerper via sociale media met het volgende bericht:

“I’m preparing to fight this battle for all creators and underdogs fighting the same uphill battle as me. I’ve been very clear throughout the two years of developing and selling the GF-01 that this silhouette was inspired by Nike and also made sure that anyone purchasing the shoe is aware it is a designer shoe crafted with higher-end materials and quality, along with my trademark and changes to the silhouette.”

Nike Air Force 1
GF-01 | Nike Air Force 1

Ruim een jaar later op 30 augustus 2022 komt Geiger met een nieuw bericht dat de twee partijen een schikking hebben getroffen. Als onderdeel van de overeenkomst stemde Geiger in met het aanpassen van het ontwerp van zijn GF-01. Lees zijn statement hieronder!

De vernieuwde GF-01 zal waarschijnlijk binnenkort worden onthuld. Wil je meer weten over Nike Trademarks? Lees dan vooral het blog via de button hieronder!