Skip to content
Upcoming

Nike eert de LGBTQ+ community met zijn BETRUE 2019 collectie

27 mei 2019 15:57
Nike eert de LGBTQ+ community met zijn BETRUE 2019 collectie

Gelijkheid en acceptatie, twee woorden die al snel naar voren komen wanneer de LGBTQ+ community onderwerp van gesprek wordt. We leven tegenwoordig alweer in het jaar 2019 en gelijkheid en acceptatie zouden nu toch eigenlijk de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. Jammer genoeg is dit nog altijd niet het geval. Dat bedrijven in merken zich hiervoor inzetten is dus een mooi gebaar. Ook Nike houdt zich bezig met de LGBTQ+ community en heeft de BETRUE collectie gecreëerd ter ere aan deze community.

De details

De BETRUE collectie bestaat uit vier paar sneakers en één paar badslippers met daarin de regenboog Pride vlag verwerkt. Bij ene sneaker is dit opvallender als bij de ander, maar overal vind je dit herkenbare element terug. Binnen deze collectie valt de Nike Air Tailwind 79, Nike Air Max 720, Nike Air Max 90, Nike Zoom Pegasus Turbo en de Nike Benassi. Eerst kijken we naar de Air Tailwind 79. Deze sneaker is qua kleurgebruik heel rustig. Je vindt op de upper voornamelijk licht tinten. De upper is gemaakt van wit mesh en beige gekleurd suède. Op het witte mesh vind je ook een zwarte Swoosh. Deze Swoosh loopt door tot aan het hiel element waarop de regenboog Pride vlag te vinden is. Verder valt de tong van de sneaker ook op. Deze is namelijk roze gekleurd. Deze kleur zie je hierdoor ook door het mesh op de upper heenkomen.

Nike Air Tailwind 79 ‘BETRUE’ | BV7930-400

Image by: Atmos

Nike Air Tailwind 79 'Be True'

BV7930-400 · Prijs vanaf €69,-

Naar alle aanbieders

Vervolgens kijken we naar de Air Max 720. Dit nieuwste model van Nike wordt meteen goed opgenomen binnen deze collectie en krijgt misschien zelfs wel het meest de Pride make-over. Het grootste gedeelte van de upper is namelijk voorzien van de regenboogkleuren. Slechts de kleinere elementen en details op de upper zijn simpel zwart gelaten. Omdat de upper dankzij de verschillende kleuren veel de aandacht zal trekken, is de upper geplaatst op een transparante Air Unit die volledig fungeert als midsole. Op de midsole vind je overigens ook de handtekening van Gilbert Baker, de ontwerper van de regenboog Pride vlag.

Nike Air Max 720 ‘BETRUE’ | CJ5472-900

Image by: Atmos

Nike Air Max 720 'Be True'

CJ5472-900 · Prijs vanaf €58,-

Naar alle aanbieders

Naast de Air Max 720 vind je nog een ander Air Max model binnen deze collectie, namelijk de Air Max 90. De upper van de sneaker is voornamelijk wit met daar overheen elementen in andere kleuren. Zo is de mudguard contrasterend zwart en vind je een grijze overlay op de upper. Dit zijn echter niet de enige kleuren, want de regenboog Pride vlag moet natuurlijk ook terugkomen. Bij de veters vind je paars en rood. Ook vind je deze rode kleur terug op de Nike branding in de mudguard. Verder vind je op de hiel nog een blauw gekleurd element. Maar het opvallende aan deze sneaker is de Swoosh. Het lijkt namelijk alsof er acht Swooshes over elkaar heen zijn gestikt in elke kleur van de regenboog. Naast de kleuren op de upper vind je nog geel terug in de midsole van deze sneaker.

Nike Air Max 90 ‘BETRUE’ | CJ5482-100

Image by: Atmos

Nike Air Max 90 'Be True'

CJ5482-100 · Prijs vanaf €94,-

Naar alle aanbieders

De laatste sneaker binnen deze collectie is de Nike Zoom Pegasus Turbo. Deze sneaker bestaat uit een upper die erg donker van kleur is. Hierdoor springen de kleuren van de Pride vlag er echter wel goed uit. Deze kleuren lopen namelijk vanaf de voorkant van de sneaker helemaal door tot aan het einde van de tong. Deze streep is echter niet het enige opvallende detail. Rondom de veters en enkel vind je namelijk glitters.

Nike Zoom Pegasus Turbo ‘BETRUE’ | CK1948-001

Image by: Atmos

Nike Zoom Pegasus Turbo 'Be True'

CK1948-001 · Prijs vanaf €73,-

Naar alle aanbieders

De sneakers uit de collectie hebben we nu allemaal gezien, maar er is ook nog een paar badslippers opgenomen in deze collectie van Nike. De Nike Benassi is redelijk simpel gehouden. De slipper heeft namelijk een zwarte zool met daar overheen een band in de kleuren van de Pride vlag. In het midden van deze band vind je een grote zwarte Swoosh.

Nike Benassi ‘BETRUE’ |

Image by: Atmos

De Nike BETRUE collectie zal dinsdag 4 juni releasen. Wil jij weten waar en voor welke prijs? Bekijk dan onze releasekalender voor alle informatie.