Skip to content
Upcoming

De Nike Dunk High ‘Syracuse’ keert terug in 2021

23 december 2020 17:34
De Nike Dunk High ‘Syracuse’ keert terug in 2021

We hebben de laatste paar maanden verschillende OG colorways zien terug komen op de Nike Dunk High. De ‘Varsity Maize’ en ‘Michigan’ colorway waren in 1985 onderdeel van het ‘Be True To Your School’ Pack. Nu komt de ‘Syracuse’ colorway uit het pack terug in 2021.

In 1985 kwam de Air Jordan 1 High uit en was meteen een groot succes. Later dat jaar kwam ook de Nike Dunk High uit, iets minder populair als de Air Jordan 1 High. Nike ging in 1985 de samenwerking aan met basketbal teams van verschillende scholen. Uit deze samenwerking kwam het ‘Be True To Your School’ pack. Dit pack beschikte over Nike Dunk Highs die allemaal de colorway hadden van de verschillende scholen. Toch was de Air Jordan 1 High nog steeds de grootste speler.

‘Be True To Your School’ reclame van Nike in 1985

Nike Dunk high ‘Syracuse’ | DD1399-101

De ‘Syracuse’ colorway komt je misschien wel bekend voor, want eerder dit jaar kwam de colorway op de Nike Dunk low. De basis van de sneaker is gemaakt van wit leer terwijl de rest van het bovenwerk een oranje kleur heeft gekregen. Nike branding is te vinden op de tong in het oranje. Onder het bovenwerk bevind zich een witte midsole en oranje outsole om zo de sneaker af te ronden.

De Nike Dunk high ‘Syracuse’ komt uit op woensdag 19 mei 2021 bij Nike voor €100. Bekijk hieronder de afbeeldingen en houd de Sneakerjagers releasekalender in de gaten om nooit meer een sneaker release te missen.


Nike Dunk High 'Syracuse'
Nike Dunk High 'Syracuse'