Skip to content
Newsfeed

Nike Dunk High 1985 Acid Wash krijgt twee nieuwe colorways

27 september 2021 12:49
Nike Dunk High 1985 Acid Wash krijgt twee nieuwe colorways

De Nike Dunk High 1985 komt met twee nieuwe colorways. De Dunks komen in een gele en oranje ‘Acid Wash’ colorway.

Nike Dunk High 1985 ‘Acid Wash’

De ‘Acid Wash’ colorway van de Nike Dunk is een opvallende. Afgelopen jaar kwam Nike al met twee andere colorways van de ‘Dunk High 1985’. In augustus 2021 bracht Nike de ‘Black Acid Wash’ en de ‘Red Acid Wash’ uit. Beide modellen delen het opvallende vlekkenpatroon op de overlays en mudguard. Dit vlekkenpatroon duidt op de naam ‘Acid Wash’ en doet lijken alsof de sneakers met zuur gekleurd zijn.

Nike Dunk High 85 SP 'Acid Wash' - Red

DD9404-600 · Prijs vanaf €49,-

Naar alle aanbieders

Nike Dunk High 85 SP 'Acid Wash' - Black

DD9404-700 · Prijs vanaf €65,-

Naar alle aanbieders

Het silhouet van de ‘Yellow Acid Wash’ en de ‘Orange Acid Wash’ blijft gelijk aan het originele Nike Dunk High model uit 1985. De Dunk High werd ontworpen door Peter Moore en was erg populair in de basketbal wereld en later ook in de skate wereld. In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende colorways van het model uitgebracht. Denk hierbij aan de ‘Syracuse‘, ‘Game Royal‘ en de ‘Varsity Maize‘.

Nike Dunk High 1985 Yellow ‘Acid Wash’ l DD9404-001

De gele variant van de ‘Acid Wash’ heeft een opvallende colorway. Het model deelt hetzelfde kleurenschema als de ‘Varsity Maize’, maar het vlekkenpatroon op de overlays maakt de sneaker erg uniek. De upper en quarter hebben een zwarte kleur gekregen en contrasteren goed met de gele swoosh en vlekken rondom het silhouet.

De middenzool heeft een mosterdachtige kleur gekregen en geeft de sneaker een vintage look. De buitenzool heeft een lichtgele pastelkleur gekregen. Het Nike logo is terug te vinden op de tong en is in het felgeel gestikt. Deze kleur is ook gebruikt in de sockliner van het silhouet.

Nike Dunk High 1985 Orange ‘Acid Wash’ l DD9404-800

Het oranje model heeft een erg bijzondere colorway. De overlays van de sneaker delen het ‘Acid Wash’ patroon en bestaan uit de kleuren oranje en blauw. De felblauwe kleur is ook terug te vinden in de veters en de eyestays. De swoosh heeft een feloranje tint gekregen. De neus, upper en tong delen dezelfde lichtoranje tint.

De zool heeft net als bij de ‘Yellow Acid Wash’ een beetje een vintage look en heeft een gele kleur. De outsole is oranje en deelt dezelfde kleur als in het bovenwerk van de sneaker.

Beide paartjes hebben nog geen officiële releasedatum. Wel zullen de Dunks in 2021 gereleased worden. Wil je deze en andere opkomende releases niet missen? Houd dan onze releasekalender in de gaten. Vergeet onze Sneakerjagers app niet te downloaden en blijf up-to-date van alle nieuwe sneakers.

Nike Dunk High 1985 Acid Wash Yellow
Nike Dunk High 1985 Acid Wash Yellow
Nike Dunk High 1985 Acid Wash Yellow
Nike Dunk High 1985 Acid Wash Yellow
Nike Dunk High 1985 Acid Wash Orange
Nike Dunk High 1985 Acid Wash Orange
Nike Dunk High 1985 Acid Wash Orange
Nike Dunk High 1985 Acid Wash Orange