Skip to content
Sustainability

Nike brengt de ISPA Link Axis ‘Total Orange en Sonic Yellow’ uit

9 september 2023 14:29
Nike brengt de ISPA Link Axis ‘Total Orange en Sonic Yellow’ uit

Nike staat niet alleen bekend om iconische sneakerontwerpen en unieke looks, maar ook om innovatieve technologieën en schoenen met optimaal comfort. Daarnaast heeft Nike de afgelopen jaren gewerkt aan milieugerichte concepten en probeert het merk voortdurend nieuwe methoden voor duurzame productie te ontwikkelen. Nu lanceert de Swoosh een schoen gebaseerd op een compleet nieuw milieuvriendelijk concept. Met de ISPA Link Axis introduceert Nike een schoen die uitsluitend bestaat uit recyclebare materialen.

Het ontwerp maakt gebruik van in elkaar grijpende onderdelen, zo min mogelijk materialen en geen lijm. De Nike ISPA Link Axis ‘Total Orange en Sonic Yellow’ is ontworpen om zo dicht mogelijk bij een gesloten kringloopsysteem te komen zonder afval te produceren.

Het bovenwerk van Link Axis is gemaakt van 100% gerecycled polyester Flyknit, dat precies is afgestemd op de buitenzool. De 100% gerecyclede TPU-tooling is gemaakt van airbagmateriaal. Aan de buitenkant overlapt de zool een constructie van TPU dat voor 20% gerecycled is.

Met deze innovatie heeft het ISPA-team van Nike goed werk geleverd door een nieuwe vorm van duurzaam schoenontwerp mogelijk te maken. De sneaker combineert de essentiële punten: Materiaalkeuze, afvalpreventie en recycling, die essentieel zijn voor een duurzame cyclus.

Als je om het milieu geeft bij het kopen van schoenen en duurzame productie wilt steunen, moet je dit model zeker proberen. De Link Axis is verkrijgbaar in de kleuren Total Orange en Sonic Yellow. De kleuren zijn een verwijzing naar het eerste prototype van de Link Axis. De sneaker is vanaf 12 september 2023 verkrijgbaar bij SNKRS.

Als je meer wilt lezen over het laatste sneaker nieuws, kijk dan op onze nieuwspagina. Als je geen release wilt missen, is de Sneakerjagers releasekalender iets voor jouw.