Skip to content
Upcoming

De Nike Air Max 90 ‘Pirate Radio’ gaat terug de tijd in

5 januari 2021 20:13
De Nike Air Max 90 ‘Pirate Radio’ gaat terug de tijd in

We zien vaker dat Nike sneakers inspireert op gebeurtenissen die in het verleden zijn gebeurd. Dit keer neemt Nike de Air Max 90 terug naar de jaren 60. Deze Air Max 90 colorway is namelijk geïnspireerd op pirate radio’s uit het Verenigd Koninkrijk.

Pirate radio ontstond in de begin jaren 60, waarbij pop muziek radio’s hun muziek ging uitzenden naar schepen die rondom de kust van het Verenigd Koninkrijk vaarden. Dit was niet illegaal aangezien ze hun muziek aan het uitzenden waren naar internationale wateren. Één van de eerste pirate radio stations was Radio Caroline, die voor het eerst een uitzending deed in 1974. In 1967 waren het al 10 radio stations die uitzonden en waren er zo’n 10 tot 15 miljoen dagelijkse luisteraars.

Nike Air Max 90 ‘Pirate Radio’ | DD8457-400

De toebox en gebied rondom de enkel zijn gemaakt van grijs nylon. Dit grijze nylon materiaal wordt gecombineerd met donker blauw leer op de mudguard en midfoot. Een contrasterende rode kleur is gebruikt voor de eyestays, Air Max logo op de midfoot, gebied rondom de air unit en hiel. Op de hiel is een geluidsgolf afgebeeld met het Nike Air logo erboven. Een ander leuk detail is dat de outsole doorzichtig is en daaronder een doodshoofd graphic is te vinden. Een witte Midsole rond de sneaker af.

De releasedatum voor de Nike Air Max 90 ‘Pirate Radio’ is nog niet bekend, maar wordt ergens in de aankomende weken verwacht bij Nike. Bekijk hieronder de afbeeldingen van de sneaker en houd onze Instagram in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste sneaker nieuws.


Nike Air Max 90 'Pirate Radio' - Grime

DD8457-400 · Prijs vanaf €198,-

Naar alle aanbieders
Air Max 90 'Pirate Radio'
Air Max 90 'Pirate Radio'
Air Max 90 'Pirate Radio'
Air Max 90 'Pirate Radio'
Images by Nike