Skip to content
Upcoming

Release Reminder: Nike Air Max 90 ‘Moscow’

13 november 2020 12:26
Release Reminder: Nike Air Max 90 ‘Moscow’

De Nike Air Max 90 heeft dit jaar enorm veel klassieke colorways gekregen, aangezien het model 30 jaar bestaat. Gelukkig is 2020 nog niet over en zullen er nog wat mooie colorways voor de sneaker uit gaan komen, zoals bijvoorbeeld de OG colorway: Nike Air Max 90 ‘Infrared’. Maar uiteraard kijken we eerst naar de komst van de Nike Air Max 90 ‘Moscow’ op zaterdag 14 november.

Nike Air Max 90 ‘Moscow’ | DC4466-001

De Nike Air Max 90 ‘Moscow’ is geïnspireerd op de hoofdstad van Rusland. De Nike Air Max 90 is als geen ander zo goed verbonden met Moskou. In de mid jaren 2000 was de Air Max 90 dé sneaker voor graffiti-artiesten, voetbalfans en rappers.

De inspiratie achter de Air Max 90 was om het verhaal van de moderne stad te vertellen doormiddel van kleur. Zo is er gekozen voor de kleur grijs, omdat dit het beste overeenkomt met de architectuur en het weer. Gelukkig is er niet alleen gebruik gemaakt van grijs, maar zijn de kleuren rood en blauw ook toegevoegd op de sneaker. Dit representeert de autolichten, metro’s, billboards en koude verlichting maar dit zijn natuurlijk ook de iconische OG kleuren van de AM90: Smoke Grey, Infrared en Laser Blue.

De toebox, gebied rondom de enkel en tong zijn gemaakt van grijs reflecterend mesh. Dit is gedaan zodat de sneaker zelfs in het donker opvalt. De rest van de sneaker is opgebouwd uit zacht grijs suède. De linker schoen heeft de rode kleur gekregen die is te vinden op de hiel tab, binnenkant van de tong, binnenste Swoosh en gebied rondom de Air Unit. Dit is precies hetzelfde als bij de rechter schoen alleen is de rode kleur hier blauw. Op de zijkant van de hiel staat er nog in het Russisch ‘Stad’ en ‘Snelheid’. De sneaker wordt afgerond door een grijze mid- en outsole.

Release

De sneaker komt uit op zaterdag 14 november bij Nike voor €160,-. Bekijk hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten om nooit een sneaker release te missen.

Nike Air Max 90 MHL 'Moscow'

DC4466-001 · Prijs vanaf €306,-

Naar alle aanbieders
Images by snkrshot