Skip to content
Editorial

New Balance Rainier: de perfecte outdoor schoen?

16 februari 2023 20:52
New Balance Rainier: de perfecte outdoor schoen?

New Balance is een welbekend sportmerk met uiteenlopend designs. De sneakers van het Boston-based merk zijn anno 2023 ontzettend populair, denk bijvoorbeeld aan de New Balance 550 en 2002r silhouetten. In het begin van 2023 bracht New Balance een outdoor boot uit hun archieven terug. In dit artikel kijken we naar dit silhouet; de New Balance Rainier.

Door een eerdere Aime Leon Dore x New Balance collab is het Rainier silhouet terug van weggeweest. De jaren ’80 hiking schoen is in verschillende kleuren beschikbaar. In dit artikel presenteert Sneakerjagers de Rainier schoen in de ‘Raincloud’ en ‘Marblehead’ colorways.

Sneakerjagers

New Balance Rainier 'Raincloud'

URAINAD · Prijs vanaf €61,-

Naar alle aanbieders

Het heruitgebrachte model is populair en dit is te merken ook aan het feit dat bijvoorbeeld de ‘Marblehead’ colorway helaas helemaal uitverkocht is. Gelukkig zijn er ook nog andere kleuren beschikbaar. Zo zijn er paartjes met een leren upper, maar ook een aantal met een suéde bovenwerk. De colorways lopen erg uiteen en zijn in veel outfits te combineren.

De Rainier werd geïntroduceerd in 1982. Het model is vernoemd naar de Mount Rainier-klimschool, nadat leerling-gidsen hardloopschoenen begonnen te dragen omdat zij de zware wandelschoenen beu waren.

In 2023 wordt het outdoor model opnieuw uitgebracht en zijn de kleuren en materialen geïnspireerd op het origineel uit ’82. Het Rainier silhouet staat bekend om zijn lichte gewicht wat het de perfecte schoen maakt voor het wandelen of klimmen.

New Balance en Aimé Leon Dore hebben in hun collab in januari 2023 twee Rainiers uitgebracht. De samenwerking bevatte een donkerbruine versie; de New Balance Aimé Leon Dore x Rainier ‘Brown’ en een lichtbruine versie die ‘Sheepskin’ heette.

Naast de ALD collab heeft New Balance meerdere colorways van de Rainier uitgebracht. Evenals de colorways in samenwerking met Aimé Leon Dore, hebben ook New Balance eigen colorways, waaronder de ‘Turtledove’ en ‘Eclipse’, een strakke look. Deze colorways zijn nu te verkrijgen bij New Balance.

Naast de ‘Raincloud’ en ‘Marblehead’, die op de afbeeldingen te zien zijn, kwamen er twee versies uit met overheersend gebruik van leer en kwam daarnaast ook de New Balance Rainier ‘Tan’ uit.

De New Balance Rainier maakt gebruik van Gore-Tex, dit zorgt ervoor dat de schoen wind- en waterdicht is, maar tegelijkertijd nog steeds ademend tijdens je wandeling. De Vibram middenzool van de schoen zorgt ervoor dat de boot licht blijft en zorgt voor grip op elk terrein.

Kortom, de Rainier is perfect als je avontuurlijk bent ingesteld. Of je nu van klimmen houd of het liefst lange wandelingen maakt, jij blijft lekker comfortabel en natuurlijk niet te vergeten, fashionable. Anno 2023 is het silhouet ook goed te dragen als lifestyle sneaker nu de gorpcore trend zijn comeback maakt.

Wil jij nou graag een van deze boots coppen? Klik op de button hieronder. Voor meer sneakernieuws check onze sneaker news pagina.