Skip to content
Newsfeed

MoEa is een nieuw duurzaam merk bij Sidestep

16 januari 2023 13:23
MoEa is een nieuw duurzaam merk bij Sidestep

In het Sidestep assortiment vind je nu een nieuw duurzaam merk genaamd ‘MoEa’, wat staat voor ‘Mother Earth’. We laten je hier de duurzame sneakers zien!

Dit is MoEa (‘Mother Earth’)

Ben je klaar voor een nieuwe generatie sneakers? Dan moet je zeker eens MoEa bekijken – een merk dat staat voor innovatieve en veganistische sneakers. We hebben het over appelvezels, ananasbladeren en maïsleer.

De Europese sneakerproducent vertrouwt op een 100% duurzaam en veganistisch productieproces. Tegelijkertijd produceert het merk aanzienlijk minder CO2-uitstoot dan producten uit de conventionele productie.

Het geheim achter de veganistische sneakerproductie

Bij de productie van de duurzame sneakers worden voornamelijk de resten van verschillende soorten fruit gebruikt, wat ook tot uiting komt in de kleurstelling van de meeste modellen.

In de regel worden Mother Earth sneakers gemaakt van 54% gerecycleerde fruitresten. Voor de overige onderdelen worden echter nog steeds uitsluitend duurzame elementen gebruikt, van veganistisch leer tot lijm op waterbasis.

Good to know

MoEa is niet alleen een officiële partner van het WWF, maar ook lid van de organisatie “1% for the Planet”, die 1% van zijn omzet doneert om het behoud van de bossen te ondersteunen.

via MoEa

Je kunt de sneakers nu direct bij Sidestep kopen. Hier heb je een duidelijke selectie van Mother Earth sneakers. Je hoeft alleen maar een plant te kiezen en je maakt deel uit van de biologische sneakergemeenschap!

Als je op zoek bent naar meer duurzame sneakers, bekijk dan onze nieuwe zoekmachine voor duurzame sneakers. Je vindt hier nog meer duurzame merken en nieuws!