Skip to content
Brand

Levi’s herintroduceert schoenencollectie ‘Levi’s For Feet’

9 oktober 2022 12:15
Levi’s herintroduceert schoenencollectie ‘Levi’s For Feet’

Levi’s introduceerde onlangs hun nieuwste schoenencollectie. Het merk gaat een nieuw kant op en draait vanaf nu niet alleen maar om denim, maar ook om schoenen.

Levi’s For Feet

Levi’s is bekend geworden door hun hoge kwaliteit denim. Zo is de Levi’s 501 één van de populairste spijkerbroek modellen ter wereld en zijn de jeans altijd te herkennen aan het rode labeltje op de achterzak.

De nieuwste schoenencollectie, is niet de allereerste die het denim merk uitbrengt. In 1975 zette Levi’s haar eerste voet in deze industrie en bracht een twaalfdelige collectie uit. Deze collectie heette ‘Levi’s For Feet’.

Bijna vijftig jaar later ziet het merk de doorlopende invloed van de jaren zeventig en tachtig in mode. Dit was voor hen een teken om de ‘Levi’s For Feet’ collectie terug te brengen. Het Amerikaanse merk houdt het design van de schoenen in dezelfde stijlen.

Levi's For Feet FW22
Alle beelden van Levi’s en Jean Jacques Ndjoli
Levi's For Feet FW22

Lee Anderson, Levi’s Senior Global Footwear Merchandiser, vertelde aan Highsnobiety dat het als de perfecte tijd voelde voor de herintroductie. Het merk wil het verhaal van de schoenencollectie doorvertellen aan de nieuwe generatie.

De afgelopen jaren zagen we steeds vaker samenwerkingen met Levi’s voorbij komen in de sneakerwereld. Zo heeft het merk nog niet heel lang geleden een samenwerking met New Balance gehad, en heeft ook de Air Jordan 4 een denim uiterlijk gekregen. Anderson vertelde dat onder andere deze samenwerkingen een trappetje vormden naar het bouwen van hun eigen schoenen business.

RVN 75

Als het gaat om de nieuwe schoenencollectie, zijn de paartjes stijlvol, tijdloos en clean. Vooralsnog heeft het merk alleen de RVN 75 uitgebracht in de hoge en lage variant. In de komende seizoenen zullen er meerdere silhouetten uitkomen.

Levi's RVN 75
Levi's RVN 75

De klassieke silhouetten hebben voor deze herintroductie een upgrade gekregen. Zo is er op het bovenwerk gebruik gemaakt van premium materialen en zijn de paartjes verkrijgbaar met een lederen en suède bovenwerk. De RVN 75 representeert de ‘Raven’. Dit silhouet was erg populair toen Levi’s voor het eerst de schoenenmarkt betrad.

Het model is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Zo heb je beige, oranje, zwart, wit en bruin. De oranje en bruine paartjes hebben een lederen bovenwerk. De overige uppers zijn gemaakt met suède.

De RVN 75 is erg herkenbaar. Dit komt door de rubberen gum zool. Deze is op ieder paartje in dezelfde bruine tint en zorgt voor een duidelijke consistentie.

Levi’s hoopt met de herintroductie van de Levi’s For Feet collectie een compleet lifestyle brand te worden. Niet alleen op het gebied van kleding, maar ook op het gebied van schoenen wil het merk groot worden. In de nabije toekomst zullen we een hoop nieuwe modellen, designs en kleuren tegemoet zien komen als het gaat om de Levi’s For Feet collectie.

Levi's For Feet
Levi's RVN 75

Wil jij altijd en overal op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de sneakerindustrie? Zorg er dan voor dat je onze nieuwspagina goed in de gaten houdt en onze Instagram volgt. Zo mis je nooit meer een nieuwe release.