Skip to content
Upcoming

Jupiter: het nieuwste model van Mercer Amsterdam

17 maart 2019 09:00
Jupiter: het nieuwste model van Mercer Amsterdam

Mercer Amsterdam komt met een nieuwe model, namelijk de Mercer Jupiter. Na het succes van de W3RD is Mercer opzoek geweest naar inspiratie en heeft dat gevonden in de jaren 90. En wij van Sneakerjagers hebben een exclusieve kijk op het nieuwste model van Mercer Amsterdam.

Het nieuwe model van Mercer Amsterdam, de Jupiter, is geïnspireerd op track sneakers uit de jaren 90. Dit is zeker terug te zien op de foto’s van de nieuwe Jupiter. Met de neon groene lijnen heeft de Jupiter zeker wat weg van hardloopschoenen uit de jaren 90. Daarnaast zien we natuurlijk de premium materialen die Mercer altijd gebruikt terug op de sneaker. Zo maken ze gebruik van boterzacht suède, mooi leer en mesh. Het blauwe detail op het bovenwerk zou een abstracte letter “M” kunnen zijn die natuurlijk weer refereert naar het merk Mercer.

Het silhouette van de sneaker is natuurlijk compleet anders dan zijn voorganger, de W3RD. Er zit een veel sportievere draai aan de sneaker. Dit is natuurlijk te danken aan de midsole. Door de details en lijnen die aanwezig zijn op de midsole zie je echt dat de designer zijn inspiratie heeft gevonden in hardloopschoenen uit de jaren 90. Ook de branding op de tong heeft een stuk sportievere look en heeft wel wat weg van een merk als Prada.

De Mercer Jupiter wordt april 2019 verwacht. Benieuwd? Neem dan een kijkje tussen de exclusieve foto’s voor Sneakerjagers vanuit de fabriek in Portugal. Want ja, Mercer produceert haar schoenen bij kleine fabrieken in portugal die in familie bezit zijn.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Mercer Jupiter
Mercer Jupiter
Mercer Jupiter
Mercer Jupiter
Images by: Mercer Amsterdam