Skip to content
Editorial

Interview met Puck: Love is love 🏳️‍🌈

18 augustus 2021 11:28
Interview met Puck: Love is love 🏳️‍🌈

Love is love, zo simpel is het. Het maakt niet uit op welk gebied in het leven we het motto toepassen, het maakt het beter. Want als we houden van wat we doen, dan zijn we er goed in. Als we ergens gepassioneerd over zijn, voelen we ons voldaan.

Puck Baars staat ook achter het motto love is love. De 24-jarige student Communicatie en Multimedia Design woont in Arnhem. Ze is enthousiast over sneakers, lekker eten met een lekker drankje, reizen en sporten. Ze speelt al haar hele leven hockey en is sinds kort ook voetballer.

We interviewden haar over haar liefde voor sneakers, haar liefdesrelatie en haar kijk op Pride.

Pride Interview: Love is love
Puck (links) met haar vriendin
Pride Interview: Love is love

Puck, vertel eens:

SJ: Hoe is je passie voor sneakers ontstaan?

PB: Mijn hele familie was gek op sneakers, dus het ging eigenlijk vanzelf. Op school was ik altijd de enige met op kleur afgestemde hoeden, sneakers en kleding. Daarna werd het een passie.

SJ: Wat was je eerste paar?

adidas Forum Mid 'Hellboy 2'
Editors Note: Helaas zijn de schoenen overal uitverkocht maar andere Forum High vind je HIER! Afbeelding via adidas

PB: Ik heb altijd Vans en Nike Blazer’s gehad, maar mijn eerste echte paar schoenen dat niemand anders had, was de adidas Forum Mid ‘Hellboy 2’. Ze zijn felrood met goud en passen goed bij mijn rode New Era pet.

SJ: Hoe wist je dat je eindelijk verliefd was geworden op sneakers?

PB: Toen ik mijn sneakers op kleur sorteerde, hahaha, wist ik het. Ik droeg altijd bijpassende schoenen met alles wat ik droeg.

SJ: Wat is je beste of leukste sneakerverhaal?

PB: Toen ik klein was, mocht ik zelf mijn sneakers kiezen. Ik denk dat toen 40% van mijn schoenen te groot waren. Toch wilde ik ze zó graag dat ik liever over mijn eigen voeten struikelde dan andere kicks te kiezen die in mijn maat verkrijgbaar waren.

SJ: Wat is jouw absolute lievelingssneaker?

PB: Omdat ik inlegzolen draag, een beetje raar loop en twee verschillende maten heb, is het moeilijk om de perfecte schoen te vinden. De Nike Air Force 1 waren altijd de schoenen die pasten. Nu heb ik een nieuwe schoen gevonden die net zo goed bij mij past: de Nike Blazer High. Daarom heb ik de ‘All Hallows Eve’ Blazer’s gekocht en ik ben er verliefd op.

Off White X Nike Blazer Mid 'All Hallows Eve'

AA3832-700 · Prijs vanaf €277,-

Naar alle aanbieders

SJ: Hoe heeft je passie voor sport, hockey en nu voetbal je liefde voor sneakers beïnvloed?

PB: Ik denk dat mijn sneakerstijl meer is geëvolueerd naar sportschoenen. Naar mijn mening hebben hockeyspelers niet zo’n kenmerkende sneakerstijl als voetballers. Als je de spelers het stadion in ziet gaan bij voetbalwedstrijden, dan willen ze altijd de aandacht op hun outfit vestigen en daar zijn coole kicks natuurlijk een belangrijk onderdeel van.

SJ: Hoe kun je jezelf uitdrukken met sneakers, online en offline?

PB: Ik heb niet zo’n actieve Instagram. Ik draag sneakers voor mezelf en het maakt me niet uit of ik 20 of 2000 likes krijg.

Je kunt haar Instagram hier bekijken: @hetispuck.

Ik geloof dat al mijn Instagram-foto’s op dit moment met effen witte Air Force’s zijn, haha, ook al heb ik een kast vol schoenen. Sneakers zijn iets dat je kunt kiezen op basis van je persoonlijkheid. Op dit moment ben ik echt dol op de trash-made kicks zoals de Space Hippie’s, die zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Ik houd van de oceaan en reizen, en je kunt zien dat plastic veel van de mooiste plekken ter wereld heeft verwoest.

Love is Love: Zo viert Puck Pride 2021

SJ: Hoe ben je verliefd geworden op je vriendin?

PB: We swipden allebei naar rechts op de app die iedereen kent, haha, en daarna ging alles vanzelf.

SJ: Steunt ze je sneaker-‘verslaving’ of begrijpt ze de ‘obsessie’ niet?

PB: Ze heeft haar eigen collectie sneakers, dus het draagt ​​bij aan mijn obsessie. Helaas hebben we niet dezelfde maat. Ze heeft hele kleine voeten, dus alleen mijn tenen passen er in.

SJ: Nu is het Pride Week in Amsterdam, hoe vier je dat?

PB: We gaan naar een klein ‘feestje’ vanwege de nieuwe COVID regels. Het wordt leuk, maar het is niet de Pride die we gewend zijn.

SJ: Wat vind je leuk aan Pride Week en wat mist er volgens jou?

PB: Wat ik leuk vind aan Pride Week, is dat ik geen aandacht hoef te besteden aan andere mensen op straat die denken dat ik homo ben. Je weet, bij wijze van spreken, wat de standpunten van anderen zijn. Op dit moment zou ik zeggen dat ik niet veel mis. Toch denk ik dat Pride voor sommige mensen meer een feest is geworden. Als het ‘normale leven’ doorgaat, investeren ze niet in de homogemeenschap, sommigen accepteren het misschien niet eens. Ze houden alleen van Pride omdat ze een excuus hebben om het te vieren. Dat is iets wat ik ‘mis’ aan Pride Week.

SJ: Hoe ‘kleurrijk’ is de sneakerindustrie? Welke aspecten vind je leuk voor de LGBTQ-gemeenschap en waar moeten we als gemeenschap allemaal aan werken?

PB: Ik denk dat de sneakerindustrie steeds kleurrijker wordt, je ziet veel meer persoonlijkheden die van sneakers houden. Het Pride-aspect van de sneakerindustrie is niet altijd zo eerlijk als het zou moeten zijn, denk ik. Het voelt altijd alsof sommige merken en grote bedrijven dit meer om marketingredenen doen dan dat ze echt om de LGBTQ-gemeenschap geven. Wat wel positief is, is dat Pride nu een breder platform heeft en dat steeds meer industrieën aandacht besteden aan de beweging.

Puck, hartelijk dank voor je eerlijkheid en het interview. We wensen je het allerbeste!