Skip to content
Sustainability

House of Denim over duurzaamheid in een nieuwe Sneakerjagers Pure

10 februari 2021 17:50
House of Denim over duurzaamheid in een nieuwe Sneakerjagers Pure

Sneakerjagers Pure is terug! Uiteraard weer met onze host, Liesbeth Eikenaar, en twee nieuwe inspirerende gasten met wie we het gaan hebben over duurzaamheid in de sneaker- en kledingwereld. Vandaag willen we je kennis laten maken met onze eerste gast, James Veenhoff één van de founders van House of Denim.

House of Denim en Denim City

Het mooie aan deze nieuwe aflevering van Sneakerjagers Pure is dat deze opgenomen is in het HQ van House of Denim. Een inspirerende plek in Amsterdam waar alles wat je ziet denim uitstraalt. Van scholieren die bezig zijn met spijkerstof tot gigantische machines waarmee je de meest prachtige denim items kan produceren. En nu is Sneakerjagers Pure te gast in dit prachtige pand!

Denim City is een Denim Innovation & Network Campus’ in het hart van Amsterdam. Een platform voor het fysiek samenbrengen van de industrie. Zo is de Jeans School de eerste en enigste school in de wereld die volledig is toegewijd aan de development van Denim. Deze driejarige opleiding, die in samenwerking met het ROCvA tot stand is gekomen, is volledig geaccrediteerd door de Nederlandse overheid en erkend & ondersteund door de denimindustrie.

Andere interessante initiatieven in Denim City zijn DC Denim Workshop & Store, Blue Lab laundry innovation center en Denim City Archive. De perfecte plek voor onze nieuwe Pure aflevering om het te hebben over sustainability in de wereld van Denim en sneakers.

James Veenhoff

James Veenhoff kan als geen ander ons vertellen over duurzaamheid in de wereld van denim. Zo houd House of Denim zich bezig met het bouwen van een netwerk om een drogere, schonere en slimmere industry te vormen. Een perfecte mogelijkheid om het eens te hebben over wat de industrie van een van de meest gedragen items bij sneakers doet met duurzaamheid.

Aflevering 4

De nieuwe aflevering van Sneakerjagers Pure kun je te bekijken op het YouTube kanaal van Sneakerjagers vanaf vrijdag 12 februari 20:00. Wil je niets missen van deze podcast? Abonneer dan op het Sneakerjagers YouTube kanaal!