Skip to content
Upcoming

Het verhaal van de Nike Dunk High ‘Michigan’ en ‘Pro Green’

10 september 2020 12:01
Het verhaal van de Nike Dunk High ‘Michigan’ en ‘Pro Green’

Op het eerste gezicht lijken de ‘Michigan’ en ‘Pro Green’ colorways van de Nike Dunk High niks met elkaar te maken te hebben. Maar niks is minder waar. De twee Dunks staan voor een rivaliteit in de staat Michigan die meer dan 100 jaar terug gaat. De rivaliteit tussen The University of Michigan en Michigan State University.

College Football

College Football is onwijs populair is de Verenigde Staten. Dit jaar werd de College Football Playoff National Championship wedstrijd tussen de Clemson Tigers en de LSU Tigers door meer dan 25 miljoen mensen bekeken. Voordat American Football atleten de stap maken naar bijvoorbeeld de NFL spelen ze vaak één of meerdere jaren bij een universiteit. Ondanks dat dit nog niet wordt gezien als de ‘pro’s’ trekt college football onwijs veel bezoekers. Een van de universiteiten die centraal staat in deze blog heeft zelfs het grootste stadion in de Verenigde Staten en staat op nummer drie op de lijst van grootste stadions ter wereld. Het Michigan Stadion, ofwel “The Big House”, heeft een cappaciteit van iets meer dan 107.000 plekken.

De rivaliteit tussen de ‘Spartans’ en ‘Wolverines’

De twee scholen die centraal staan bij deze rivaliteit zijn de University of Michigan ‘Wolverines’ en de Michigan State ‘Spartans’. De rivaliteit tussen deze twee scholen, die nog geen uur van elkaar afliggen, gaat meer dan 100 jaar terug. Op precies te zijn 1898. In 1898 speelde de twee universiteiten voor het eerst tegen elkaar. In Ann Arbor, iets ten oosten van Detroit, werd de eerste ontmoeting tussen de twee grootste universiteiten uit de staat Michigan gewonnen door de University of Michigan met 39-0.

Nu, 122 jaar later, hebben de University of Michigan ‘Wolverines’ 71 van de ontmoetingen gewonnen. Michigan State University wonnen er 38. Twee ontmoetingen eindigden in een gelijkspel. Sinds 1953 krijgt de winnaar van de wedstrijd de Paul Bunyan Trophy. The University of Michigan heeft hier ook de overhand met 38 wins tegen de 27 wins van de Spartans.

De connectie met de Nike Dunk High

Hij zijn vooral de colorways van de twee aankomende Nike Dunk Highs die ons doen denken aan deze rivaliteit. De ‘Michigan’ colorway heeft de kleuren van de University of Michigan. De sneaker heeft een basis van het kenmerkende geel dat ook terug is te vinden op het tenue en logo van de ‘Wolverines’. De overlays hebben uiteraard de donkere blauwe kleur. Nike brengt de pack ‘Be True To Your School’ uit 1985 terug en deze Nike Dunk High ‘Michigan’ was daar uiteraard onderdeel van. De Nike Dunk High ‘Michigan’ wordt verwacht op 23 september bij Nike en verschillende retailers. Check de storelist via de knop hieronder.

Nike Dunk High 'Michigan'

CZ8149-700 · Prijs vanaf €96,-

Naar alle aanbieders

De ‘Pro Green’ colorway hoort officieel niet bij de Michigan State University, maar toen wij van Sneakerjagers deze colorway zagen op foto’s van Footpartrol moesten we gelijk denken aan de ‘Spartans’. Zij spelen namelijk hun wedstrijden in donkergroen tenue met witte details. Precies zoals bij deze ‘nieuwe’ Nike Dunk High. De basis van deze sneaker in wit gekleurd en heeft groene overlays. De outsole, veters en branding op de sneakers zijn in dezelfde kleur groen. De Nike Dunk High wordt verwacht op 18 september bij Nike en verschillende retailers. Check de storelist via de knop hieronder.

Nike Dunk High 'Pro Green'

CZ8149-100 · Prijs vanaf €104,-

Naar alle aanbieders

Check hieronder de foto’s van deze nieuwe releases die verwacht worden op 18 en 23 september. Voor het laatste sneakernieuws houd je natuurlijk de Sneakerjagers website en Releasekalender in de gaten.