Skip to content
Upcoming

FORTY PERCENT AGAINST RIGHTS onthult een opmerkelijke Nike SB Dunk

11 oktober 2019 09:00
FORTY PERCENT AGAINST RIGHTS onthult een opmerkelijke Nike SB Dunk

FORTY PERCENT AGAINST RIGHTS, beter bekend als FPAR, heeft een wel heel bijzondere FPAR x Nike SB Dunk onthult. Wat het silhouet zo bijzonder maakt, is dat er in de Nike SB Dunk ook Air Jordan details in terug zijn te vinden.

Sinds de oprichting van FPAR in 1993 is het label de ruggengraat van de Japanse streetwear scene. Het label werd opgericht door Tetsu Nishiyama. FPAR beschikt over opvallende tekstafbeeldingen en uitdagende slogans op de DIY t-shirts om zo de boodschap over te brengen.

Het fundamentele principe van FPAR is gebaseerd op het idee dat elk origineel product dat ten minste 40% is gewijzigd niet langer zijn rechten heeft. Dit word nog benadrukt met deze Nike SB Dunk High.

FPAR x Nike SB Dunk High – BV1052-001 | Details

Het silhouet werd onthuld door de stylist Akio Hasegawa. Het model beschikt over een standaard materiaalconstructie, maar heeft toch een bijzondere transformatie ondergaan. De sneaker heeft namelijk de tong van een Air Jordan 6 met hierop Nike SB geborduurd. Ook de Swoosh is anders dan normaal, want deze beschikt namelijk over een kenmerkelijk netting patroon. Verder beschikt het model ook over FPAR branding, zoals op de heel pull tab en de lace lock. Er is zelfs gedacht aan een bijzondere schoenendoos. Deze is namelijk op maat gemaakt en is gemaakt van transparant materiaal.

Op 25 oktober 2019 zal de FPAR x Nike SB Dunk uitkomen. Neem tot die tijd genoegen met een first look van deze sneaker. Vergeet ook niet om dagelijks onze Releasekalender te checken voor het laatste sneaker nieuws.


 FPAR x Nike SB
 FPAR x Nike SB
Images by @stylistakiohasegawa