Skip to content
Staff Picks

Een top 10 chunky sneaker voor 2023

15 maart 2023 12:42
Een top 10 chunky sneaker voor 2023

Chunky sneakers staan nog steeds aan de top van de actuele sneaker trends. De term verwijst naar alle sneakers die een chunky look hebben, dus met een overdreven dikke zool, een brede upper of met veel overlays. Een ander pluspunt: de dikke zool zorgt voor comfortabel lopen. Vandaag tonen we je een top 10 chunky sneakers voor 2023.

Top 10 chunky sneakers

10. New Balance CT302 ‘White Moonbeam’

via 43einhalb

Laten we de lijst met chunky sneakers beginnen met de New Balance CT302, een model dat erg populair is op dit moment. De sneaker combineert een klassieke look met een on-trend chunky buitenzool om een fris silhouet te creëren. De sneakers hebben een leren bovenwerk gemaakt voor duurzaamheid en comfort.

New Balance CT302 'White Moonbeam'

CT302OB · Prijs vanaf €58,-

Naar alle aanbieders

9. PUMA Cali Dream Ivy League

via 43einhalb

De op het Californische strand geïnspireerde Cali sneakers hebben een bovenwerk van suède. De vetersluiting en enkelkraag hebben extra vulling. Het kenmerkende PUMA-logo is ook aanwezig.

Puma Cali Dream Ivy League sneakers voor Dames

387148-02 · Prijs vanaf €47,-

Naar alle aanbieders

8. adidas FORUM Bonega

via 43einhalb

De adidas Forum werd voor het eerst geïntroduceerd in 1984. Sinds 2021 is het model niet meer weg te denken uit de streetswear scene en momenteel is het silhouet populairder dan ooit. Deze versie heeft enkele kenmerkende details zoals het bovenwerk van premium leer en de dikke platformzool.

adidas Forum Bonega

GZ4294 · Prijs vanaf €60,-

Naar alle aanbieders

7. Converse Run Star Motion ‘White’

via size?

We gaan verder met een meer opvallende sneaker: de Converse Run Star Motion in de colorway ‘White’. Het silhouet wordt geleverd met speelse en vervormde lijnen en een CX-schuim tussenzool. Dit model zal bijzonder goed te combineren met verschillende kleding items uit je garderobe.

Run Star Motion High Top

171546C · Prijs vanaf €56,-

Naar alle aanbieders

6. adidas Ozweego ‘Cloud White’

via adidas

De chunky adidas Ozweego sneaker combineert de stijl uit eind jaren ’90 en begin jaren ’00 stijl met futuristische details. Het bovenwerk van deze chunky sneaker is gemaakt van mesh, suède en TPU. De gerichte demping zorgt voor een comfortabel gevoel.

adidas Ozweego 'Cloud White'

EE6464 · Prijs vanaf €58,-

Naar alle aanbieders

5. PUMA Mayze ‘White/Black’

via PUMA

Voor de hype girls, de street enthusiasts, de trendsetters is er de PUMA Mayze. De sneaker heeft een cleane, grove look en een dikke plateauzool. Het bovenmateriaal is hier van leer en suède. De zool met zijn verschillende elementen zorgt voor een extra chunky stijl.

Puma Mayze 'White/Black'

381983-01 · Prijs vanaf €30,-

Naar alle aanbieders

4. Converse Chuck Taylor All Star Move ‘Black’

via Converse

De old-school klassieker Chuck Taylor All Star is in een modern jasje gestoken. Het duurzame canvas bovenwerk wordt ondersteund door de kenmerkende teendoos. Het stevige, maar dynamische ontwerp zorgt voor een futuristische look.

Converse Chuck Taylor All Star Move 'Black'

568497C · Prijs vanaf €66,-

Naar alle aanbieders

3. VEJA Venturi

Op de derde plaats staat de duurzame en milieuvriendelijke VEJA Venturi. Ook deze kick heeft een dikke buitenzool, een bovenwerk van Aveomesh (100% gerecyclede plastic flessen) met overlays van waterafstotend suède en TPU.

Sinds 2005 maakt VEJA sneakers op een andere manier door sociale projecten, economische rechtvaardigheid en ecologische materialen te combineren. Het gebruikt Braziliaans en Peruaans biologisch katoen voor het canvas en de veters, rubber uit het Amazonegebied voor de zolen en verschillende innovatieve materialen zoals gerecyclede plastic flessen.

Wie meer wil lezen over het merk, is welkom op onze pagina Sneakerjagers Sustainable.

Veja Venturi White Pierre Natural

VT012257A · Prijs vanaf €175,-

Naar alle aanbieders

2. New Balance W MR530SG ‘White & Grey’

via Asphaltgold

Een van de meest gehypte sneakers van 2023 haalt ook onze ranglijst: de New Balance 530. De chunky sneaker komt in een retro-look en combineert de kleuren wit en donkerblauw. Verder heeft de sneaker een bovenwerk van mesh met leren overlays. Zilveren details zijn te zien op de teen en de hiel, wat het paar een nostalgische twist geeft.

New Balance W 530 'White & Grey'

MR530SG · Prijs vanaf €82,-

Naar alle aanbieders

1. Nike Air Force 1 Shadow ‘Metallic Copper’

via Asphaltgold

Ons nummer 1 stoere silhouet is de Nike Air Force 1 Shadow. De Nike Air Force 1 werd voor het eerst uitgebracht in 1982. Sinds de release heeft Nike niet alleen talloze kleurstellingen uitgebracht, maar ook verschillende variaties op de klassieker, waaronder de Shadow. De Shadow heeft dubbele overlays die zorgen voor een extra ‘schaduw‘. Bij dit paar is het bovenwerk van leer en zijn bijna alle elementen wit.

Nike Air Force 1 Shadow 'Metallic Copper'

CI0919-116 · Prijs vanaf €85,-

Naar alle aanbieders

Welke chunky sneaker vond jij het beste? Laat het ons direct weten op Instagram via @sneakerjagers! Shop nog meer chunky sneakers in onze sneaker zoekmachine.