Skip to content
Upcoming

Een sprong in de toekomst met de A-COLD-WALL* X Converse Aeon Active CX

11 mei 2022 22:00
Een sprong in de toekomst met de A-COLD-WALL* X Converse Aeon Active CX

A-COLD-WALL* en Converse zullen op donderdag 12 mei 2022 om 10.00 uur ’s ochtends de Aeon Active CX gaan releasen. De collab staat voor democratie, toegankelijkheid en functionaliteit. Het duo heeft voor het eerst samengewerkt in 2020, toen brachten ze de Chuck Taylor Lugged uit. Deze keer zal de collab een futuristische lifestyle-runner gaan uitbrengen. Waarbij de kenmerkende esthetiek van Samuel Ross en de innovatieve CX-comforttechnologie van Converse de perfecte combinatie vormen.

A-COLD-WALL* x Converse

Bij Converse denk je meestal gelijk aan de Chuck Taylor. De canvas sneaker, is al sinds 1922 zeer populair. Het minimalistische design heeft het altijd goed gedaan in de sneakerwereld. Doordat de schoen zo populair is, zullen veel collaborations een nieuwe draai geven aan dit model. Maar Samuel Ross, de oprichter van A-COLD-WALL*, dacht hier anders over. Hij komt met een geheel nieuw silhouet: de Aeon Active CX.

Samuel Ross

Samuel Ross is geboren in 1991 en is een Britse modeontwerper, creative director en kunstenaar. Hij staat vooral bekend om het oprichten van A-COLD-WALL* in 2015. Daarnaast heeft hij verschillende samenwerkingen op zijn naam staan met grote merken zoals, Nike, Oakley en Off-White. Ross heeft bij Off-White gewerkt waar Virgil Abloh zijn mentor was.

Aeon Active CX

Het toevoegen van nieuwe elementen aan een bestaand silhouet, dat kennen we zo langzamerhand wel. Doordat de Aeon Active CX dit volledig overslaat, is het een speciale sneaker die zeker even in de spotlights mag staan.

Aeon Active CX

Het veterloze bovenwerk is gemaakt van materialen als geperforeerd Cordura ripstop nylon, mesh en reflecterend 3M. Door de unieke elastische constructie en het opvallende hielstuk kun je de schoenen gemakkelijk aantrekken.

Aeon Active CX
Aeon Active CX

Het bovenwerk is onder andere bedekt met asymmetrische lagen. Daarnaast zit deze bovenop een dikke CX-gepolsterde tussenzool die gemaakt is van gerecycled Crater-schuim. Deze technologie van Converse zorgt voor optimaal comfort.

Aeon Active CX
Aeon Active CX

De collab komt duidelijk terug naar voren in het model, zo zijn de overlays van leer en suède wat een Converse look geeft aan de sneaker. De futuristische kenmerken van Samuel Ross zijn terug te zien in de opvallende kleuren, graphics en doorschijnende buitenzool. Hier moeten ze het wel van hebben want de branding is zeer minimalistisch. Dit is namelijk alleen in het klein te zien langs de teen, op de tong en op de tussenzool.

Aeon Active CX
Aeon Active CX

De Aeon Active CX van de collab Converse en A-COLD-WALL* zal gaan releasen op donderdag 12 mei 2022 om 10:00 uur ’s ochtends. Voor €160,- kun je het paartje al aanschaffen op de website van Converse. Als je op de button hieronder klikt zul je worden doorverwezen naar de pagina.

Voor meer blogs als deze kun je onze nieuwspagina in de gaten houden, neem vooral ook een kijkje in onze release kalender!

A-COLD-WALL* x Converse Aeon Active CX 'Black'

A00681C · Prijs vanaf €45,-

Naar alle aanbieders