Skip to content
Sustainability

Een blik op adidas Made To Be Remade

16 oktober 2022 16:29
Een blik op adidas Made To Be Remade

“Recycling is een cyclus,” zegt adidas. Daarom lanceerde het merk enige tijd geleden zijn nieuwe ‘Made To Be Remade’-programma (‘MTBR’). Met dit programma sluit adidas de kringloop en maakt het merk duurzamer.

Wij leggen het MTBR-concept uit en laten zien hoe het niet alleen het milieu ten goede komt! Klik op de button hieronder om naar de collectie te gaan!

Dit is Made To Be Remade

Of het nu gaat om schoenen of kleding: Made To Be Remade zijn de allereerste afgedankte producten waarvoor adidas een circulaire oplossing heeft ontwikkeld. Dit betekent dat u gedragen artikelen kunt inleveren en er nieuwe producten van kunt laten maken. Het programma omvat de terugkeer van kleding, schoeisel en ook geselecteerde adidas by Stella McCartney items.

Het doel: Het merk wil hoogwaardige producten aanbieden die gedragen, geretourneerd en gerecycled kunnen worden. Als je gedragen stukken terugbrengt die ook gerecycleerd kunnen worden, krijg je er zelfs een cadeaubon tot €20.

Dit is het proces achter MTBR

Teruggebrachte kleding kan worden omgezet in nieuwe garen, dat vervolgens wordt gebruikt om de volgende productcyclus te maken. In het geval van schoenen wordt elk ingeleverd paar schoongemaakt en versnipperd, en van deze materialen worden verschillende schoenonderdelen gemaakt. Van oude materialen wordt een nieuw artikel gemaakt – zo ontstaat een generatie nieuwe producten.

Je kunt je het proces zo voorstellen:

Video: adidas

Dit zijn de Made To Be Remade items

Hier laten we je een paar items zien die deel uitmaken van het adidas Made To Be Remade programma. Inmiddels heeft adidas meer dan 60 artikelen in haar assortiment die allemaal onderdeel zijn van dit nieuwe programma. Het is dus de moeite waard om zelf eens rond te kijken!

MTBR VOOR DAMES

1. BLUE VERSION CROP MADE TO BE REMADE HOODIE

Deze adidas hoodie past overal bij met zijn korte, losse pasvorm. Het is ook super comfortabel dankzij de zachte Franse badstof. Je zou het stuk kunnen combineren zoals op de tweede foto.

2. BLUE VERSION MADE TO BE REMADE WIDE LEG HOSE

Deze blauwe Made To Be Remade broek met wijde pijpen is een perfect stuk voor elke gelegenheid. Het casual silhouet is gemaakt van vloeiend materiaal en de iets langere snit geeft het een elegante uitstraling. De ton sur ton 3-Stripes maken de look compleet voor een onmiskenbare adidas stijl.

3. BLUE VERSION MADE TO BE REMADE T-SHIRT

Dit T-shirt wordt geleverd met een retro running graphic voor authentieke adidas stijl. Door het zachte materiaal voelt het extra comfortabel aan. Dankzij de moderne druktechnologie op waterbasis is het bovendien bijzonder milieuvriendelijk. Dit shirt kan ook worden gerecycled en onderdeel worden van het MTBR-programma.

4. ADIDAS BY STELLA MCCARTNEY REGENERATED CELLULOSE SPORTSWEAR HOODIE – GENDER-NUTRAAL

Bij elk MTBR artikel zit een QR-code die je kunt gebruiken om het artikel rechtstreeks naar adidas terug te sturen. Deze adidas by Stella McCartney hoodie maakt deel uit van het door de EU gefinancierde New Cotton Project. Het heeft een strakke uitstraling en is gebaseerd op een geweldig concept van samenwerking en geavanceerde technologie die circulariteit in de mode-industrie bevordert.

5. TERREX WIND ANORAK

Het grote vak aan de voorkant biedt een apart vak voor jouw smartphone en wordt geleverd met een tunnelgeleider voor de heupgordel van jouw rugzak. Dit betekent dat de toegang tot de zak altijd ongehinderd is.

De anorak is ook uiterst licht en kan ruimtebesparend worden opgeborgen. De verstelbare details verhogen het draagcomfort. adidas heeft hier aan alles gedacht!

MTBR VOOR MANNEN

1. BLUE VERSION ESSENTIALS HOODIE

Deze Blue Version Essentials Hoodie staat voor premium casual wear in adidas Originals stijl. De combinatie van een comfortabele snit en een gestructureerd gevoel is ideaal voor sport en vrije tijd. De satijnen 3-Stripes op de mouwen en een klein Trefoil-logo op de kangoeroezak maken het perfect.

2. BLUE VERSION GRAPHIC T-SHIRT

Dit Blue Version Graphic T-shirt is geïnspireerd op old-school adidas running graphics en geeft je een archivistische vibe. Het T-shirt in vintage stijl heeft een geribde ronde hals en voegt retro charme toe aan het ontwerp.

3. ADIDAS ADVENTURE SQUAMISH 93 LOOP WINDBREAKER

Ben je graag onderweg en kom je graag in actie? Dan is dit adidas windjack iets voor jou. Hij is gemaakt van geweven polyester, beschermt je tegen koude wind en heeft een praktische, verstelbare capuchon met elastiek voor extra bescherming.

4. GO-TO MADE TO BE REMADE POLOSHIRT

Deze adidas golfpolo is gemaakt van getetterd jacquard wat zorgt voor een zacht gevoel. De zijsplitten bij de zoom geven je meer bewegingsvrijheid, terwijl het langer gesneden rugpand zelfs bij swingende bewegingen niet uit de tailleband glijdt.

Als je besluit het na vele malen dragen weg te doen, stuur je het gewoon terug naar adidas. Ze maken er iets nieuws van!

5. DISNEY SPORT HOODIE

We eindigen onze Made To Be Remade selectie met deze adidas hoodie. Enerzijds is het zeer zacht dankzij zachte French Terry, anderzijds presenteert het zich in een mix van adidas en Disney. De subtiele logo graphics zullen het hart van elke fan sneller doen kloppen.

Dat was het voor enkele duurzame MTBR stukken van adidas. Zat er iets voor je tussen? Je kunt het adidas-assortiment zelf bekijken door op de knop te klikken.

Benieuwd naar meer duurzaamheid? Kijk dan eens naar onze duurzame sneaker zoekmachine. Daar vind je duurzame sneakers, nieuws en nog veel meer.