Skip to content
Upcoming

Deze drie sneakers staan helemaal in het teken van de LA Lakers

12 oktober 2020 18:49
Deze drie sneakers staan helemaal in het teken van de LA Lakers

De Los Angeles Lakers hebben het voor elkaar gekregen! Door, in de nacht van 11 op 12 oktober, de Miami Heat te verslaag met 93 tegen 106 wisten de LA lakers de 17de NBA World Champions titel binnen te slepen. Hiermee evenaren ze het record van de Boston Celtics en heeft LeBron James zijn 4de NBA titel binnen. Om de Lakers van het bijzondere 2019-2020 te eren hebben we vijf sneakers geselecteerd die helemaal in het teken staan van deze titel.

NBA Finals: LA Lakers vs Miami Heat

Het was nog even spannend na de overwinning van Miami en de series weer dichter bij elkaar trokken met 3-2. Maar in de nacht van het zover, de Los Angeles Lakers wonnen hun 17de NBA titel. LeBron James ging er met de Finals-MVP vandoor en zorgde ervoor dat de discussie voor wie de GOAT is weer helemaal aangewakkerd.

De Kobe 6 Grinch

Dit kampioenschap van de Lakers staat natuurlijk in het teken van Kobe Bryant. Antony Davis droeg dit kampioenschap zelfs toe aan de Lakers legende die met de Los Angeles Lakers zelf 5 kampioenschappen won. Een van de meest kenmerkende sneakers van Kobe Bryant was natuurlijk de Kobe 6. Op eerste kerstdag in 2010 speelde Kobe Bryant en de Los Angeles Lakers tegen de Miami Heat in misschien wel de meest bekende colorway van het model, namelijk de Grinch colorway. Die avond speelde aan de kant van de Miami Heat onder andere Lebron James. Nu, 10 jaar later, wint LeBron in het Shirt van de LA Lakers zijn 4de NBA Championship tegen zijn oude ploeg. Check de sneaker hier!

LA Lakers
(Photo by Victor Decolongon/Getty Images)

Air Jordan 1 LA to Chicago

De discussie voor wie nou de Greatest Off All Time is zou ook na dit kampioenschap aanwakkeren. LeBron James, nu speler van de LA Lakers heeft nu vier kampioenschappen op zijn naam staan. Michael Jordan heeft er zes op zijn naam staan na zijn grote successen met de Chicago Bulls. Deze Air Jordan 1 LA to Chicago staat in het teken van de twee teams van deze twee grootheden. Op het eerste oog heeft de Air Jordan 1 een Los Angeles colorway, maar wanneer je de sneaker meer draagt zullen de kleuren van de Chicago Bulls verschijnen. Check de sneaker hier!

LA Lakers
(Photo by Hanzuying)

Kobe 5 Proto ‘Trophy Gold

Los Angeles is altijd een thuis geweest voor vele ‘Big Man’s’ in de NBA. Denk aan Wilt Chamberlin, Kareem Abdul-Jabbar, Shaquille O’neal en Paul Gasol. Maar ook dit seizoen was de ‘Big Man’ van ongekende waarde. Antony Davis had een gemiddelde van 25.75 punten per wedstrijd. Net iets minder de LeBron James. In game 5 droeg Antony Davis de Kobe 5 Proto in een ‘Trophy Gold‘ colorway.

Houd onze releasekalender in de gaten om geen sneaker release te missen.