Skip to content
Newsfeed

De Nike Air Max 1 en Dunk High ‘Somos Familia’

10 oktober 2022 12:40
De Nike Air Max 1 en Dunk High ‘Somos Familia’

Nike viert Latin Heritage Month ook in 2022 weer op een grote manier. We kunnen twee nieuwe colorways van twee verschillende trendy silhouetten verwachten: Tot nu toe weten we van een Dunk High en een Air Max 1 ‘Somos Familia’. Dit zijn de eerste indrukken van het pakket uit 2022.

Elk jaar, van 15 september tot 15 oktober, vieren Amerikanen de National Hispanic Heritage Month. Hier viert het land de geschiedenis, cultuur en bijdragen die Amerikanen te danken hebben aan hun voorouders uit Spanje, Mexico en het Caribisch gebied, alsmede Midden- en Zuid-Amerika.

‘Somos Familia’ betekent “Wij zijn Familie”. Dit zijn de eerste indrukken van het pakket uit 2022.

Dunk High ‘Somos Familia’

Nike
Nike

Laten we beginnen met de Dunk High ‘Somos Familia’. De kick heeft een bovenwerk van canvas en is afgewerkt in een mokkatint. Op de twee verschillende helften zien we overlappingen die zich als een olijftak over het model uitstrekken. We zien ook bloemenborduursel en suède swooshes over het hele bovenwerk. De tussenzool is wit en rondt het ontwerp mooi af.

Air Max 1 ‘Somos Familia’

Nike
Nike

De Air Max 1 wacht op ons met een bovenwerk in een opvallende oranje en crème tint. De kick wordt geleverd met een mix van verschillende bovenmaterialen, bijvoorbeeld canvas en suède. Rond de spatborden zien we kleine, gestempelde motieven die doen denken aan de zon. Op de hiel zien we een vlinder, en op de binnenzool komt het opschrift ‘Somos Familia’.

Nike heeft in het verleden vaak sneakers uitgebracht die bedoeld waren voor Latin Heritage Month. Vorig jaar, 2021, was er onder andere de Nike Dunk Low ‘Siempre Familia’:

Nike Dunk Low 'Siempre Familia'

DO2160-335 · Prijs vanaf €75,-

Naar alle aanbieders

Het is nog niet bekend wanneer we de twee paartes van dit jaar precies kunnen verwachten. We weten ook niet of de sneakers in Europa zullen droppen. Wij hopen het echter van harte en houden je op de hoogte via onze release kalender!