Skip to content
Newsfeed

De Nike Air Jordan 3 ‘Fire Red’ maakt een comeback

4 januari 2022 17:00
De Nike Air Jordan 3 ‘Fire Red’ maakt een comeback

De Nike Air Jordan 3 ‘Fire Red’ maakt een comeback. Helaas is het nog niet bekend wanneer de Retro Jordan uitkomt. Waarschijnlijk zal de sneaker ergens in augustus 2022 gedropt gaan worden.

De Air Jordan 3 werd in 1988 voor het eerst gespot in de bekende rood met witte colorway. Later werd de sneaker in 2007 en in 2013 opnieuw uitgebracht in ditzelfde kleurenschema. Toch is dit niet het enige paartje die een ‘Fire Red’ comeback maakte. Zo kwam de colorway ook in 2020 terug op de Air Jordan 4 en Air Jordan 5.

Nu brengt het merk de ‘Fire Red’ weer terug op de Air Jordan 3. Net als zijn voorgangers heeft dit paartje een witte upper gekregen gemaakt van leer. De overlays bij de toe en hiel kleuren zwart en hebben het bekende ‘cement’ printje gekregen. Verder zijn de tong en de details naast de veters in het grijs gezet.

Ook de buitenzolen kleuren grijs en in de middenzolen is een Air Unit te vinden. De kleur rood maakt zijn vertoning bij de binnenvoering, eyestays en het accentje boven de middenzolen. Ten slotte komt deze variant voor het eerst met een ‘Nike Air’ branding op de hielen. Dit is voor het eerst sinds de release van het OG paartje uit 1988.

Het is nog niet bekend wanneer de Air Jordan 3 ‘Fire Red’ gereleased word. Wel zal de sneaker hoogstwaarschijnlijk in augustus 2022 uitkomen.

Air Jordan 3 'Fire Red'
Air Jordan 3 'Fire Red'