Skip to content
Newsfeed

De New Balance 550 gedipt in ‘Carolina Blue’

31 augustus 2021 11:57
De New Balance 550 gedipt in ‘Carolina Blue’

Een nieuwe variant van de New Balance 550 komt binnenkort uit. Dit keer is het model gedipt in een ‘Carolina Blue’ colorway. Een simpele schoen die veel stijl en geschiedenis met zich meebrengt.

Het merk New Balance werd in 1906 opgericht. De eerste modellen waren bedoeld om ondersteuning te bieden aan mensen met voetproblemen. Dit werd gedaan door speciale schoenen en inlegzolen te creëeren. Echter breidde het merk vanaf 1941 zijn assortiment uit met sportschoenen, zoals voetbal-, basketbal- en hardloopschoenen.

In 1989 werd de New Balance 550 gelanceerd onder de naam P550 en werd het destijds als basketbalschoen gelanceerd. Met behulp van Aimé Leon Dore werd het silhouet in 2020 en 2021 uit het archief gehaald en opnieuw uitgebracht. Zo heeft het model niet alleen de sportwereld veroverd, maar trekt het inmiddels ook de modewereld naar zich toe.

New Balance 550 ‘Carolina Blue’ | BB550HL1

De 550 bevat een witte en lichtblauwe kleurenschema. Het bovenwerk van de schoen is een samenstelling van leer en mesh. De gaatjes in het mesh materiaal zorgen voor voldoende lucht in de schoen tijdens het dragen.

Verder bevat de schoen nog een aantal kenmerkende details, die het 550 model onderscheiden. Het N-logo dat te vinden is op de middenvoering aan de zijkant van de schoen is wit en is afgwerkt met een lichtblauwe rand. Naast het logo bevinden zich de drie cijfers die horen bij het 550 silhouet. Ook deze zijn uitgevoerd in lichtblauw.

De kleur lichtblauw vertoont zich ook op de hiel en op het logo tag bij de tong. De middenzool van de sneaker is wit. Het voor- en achterstuk van de buitenzool zijn lichtblauw, terwijl het middenstuk zwart is. Bekijk de beelden van het model hieronder.

De New Balance 550 ‘Carolina Blue’ heeft nog geen exacte releasedatum, maar wordt dit jaar nog wel verwacht. Wil jij deze release niet missen? Houd onze releasekalender in de gaten en volg ons op Instagram en Facebook!

New Balance 550 'Caroline Blue'
New Balance 550 'Caroline Blue'
New Balance 550 'Caroline Blue'
New Balance 550 'Caroline Blue'
Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date