Skip to content
Brand

De hype van de New Balance 9060 uitgelegd

12 augustus 2023 07:48
De hype van de New Balance 9060 uitgelegd

De New Balance 9060, een van de nieuwste stijlen van het merk New Balance, omarmt een vleugje futurisme en bouwt voort op de baanbrekende innovaties van de 99X-serie. Sinds de introductie in 2022 heeft deze sneaker in korte tijd een ware must-have status bereikt onder sneakerliefhebbers. Maar wat heeft geleid tot deze ongekende populariteit? Antwoord op deze vraag en meer lees je hieronder!

Opkomst van de New Balance 9060

De New Balance 9060 heeft zich dus snel gepositioneerd als een van de meest gewilde sneakers op de markt. Laten we eens kijken naar de factoren die hebben bijgedragen aan de hype rond deze schoen!

Comfort en functionaliteit

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen naar de New Balance 9060 grijpen, is het ongeëvenaarde comfort dat de schoen biedt.

Ten eerste heeft de NB 9060 een mesh bovenwerk met overlays van varkenssuède. Het ademende vermogen zorgt ervoor dat je voeten goed geventileerd blijven, zelfs tijdens intense activiteiten!

Daarnaast is de sneaker uitgerust met een dual-density tussenzool met ABZORB en SBS demping, wat cruciaal is voor het beschermen van de voeten tijdens intensieve activiteiten. Het absorbeert namelijk schokken en minimaliseert zo de impact op je gewrichten. Zo verlaag je dus het risico op blessures!

Tot slot het bewegingsgestuurde CR-device op de hiel. Het CR-mechanisme is een hoofdbestanddeel van de 990-lijn die teruggaat op de geschiedenis van New Balance. Dit zorgt voor een extra laag stabiliteit en ondersteuning, zelfs tijdens snelle bewegingen.

De combinatie van demping, ondersteuning en ademend vermogen maakt het de ideale keuze voor dagelijks gebruik.

ABZORB demping in de zool van New Balance
New Balance

Design en esthetiek

Naast de functionele prestaties, heeft de New Balance 9060 zijn populariteit natuurlijk ook te danken aan het design en de esthetiek. Het esthetische ontwerp van de sneaker is namelijk een perfecte mix van moderne stijl en retro-invloeden.

In de basis is het een herinterpretatie van de vertrouwde elementen van klassieke 99X-modellen, waarbij inspiratie is gehaald uit de futuristische en zichtbare technische elementen van het nieuwe millennium. Een opvallend voorbeeld hiervan zijn de uitgebreide Sway bars van de 990, die je het idee geven dat het hele bovenwerk in beweging is. Daarnaast zijn de golvende lijnen en oversized tussenzool met pods een uitvergroting van de bekende ABZORB en SBS demping.

Verder is het logo op de tong een knipoog naar de veterklem van de originele 991, terwijl de buitenzool met ruitpatroon een subtiele verwijzing is naar het klassieke design van de 860.

Al deze unieke en vernieuwende elementen komen samen met veelzijdige colorways om een schoen te creëren die zowel een eerbetoon brengt aan het verleden als een blik werpt op de toekomst.

Gehypte samenwerkingen

Dit trendy silhouet van New Balance is perfect geschikt voor interessante samenwerkingen.

Denk bijvoorbeeld aan de veel gehypte New Balance x Joe Freshgoods 9060 collab. Deze samenwerking toont enkele van de meest gedurfde en experimentele ontwerpen van New Balance, met een frisse en gewaagde kijk op de klassieke esthetiek van het merk. De samenwerking heeft geleid tot een opwindende nieuwe interpretatie van de iconische sneaker.

New Balance x Joe Freshgoods 9060 collab
New Balance
New Balance x Joe Freshgoods 9060 collab

Direct na de Joe Freshgoods samenwerking, werd de NB 9060 in samenwerking met Bodega opnieuw in een verfijnde versie uitgebracht. De Bodega x New Balance 9060 ‘Age of Discovery’ uitgave combineert natuurlijke tinten en fascinerende textuurcontrasten, wat zorgt voor een stijlvolle en aantrekkelijke uitstraling.

Bodega x New Balance 9060 'Age of Discovery'
New Balance
Bodega x New Balance 9060 'Age of Discovery'

Top 5 New Balance 9060 colorways van dit moment

Wil je deze must-have graag toevoegen aan je sneakercollectie? Wij hebben hieronder de 5 populairste colorways van dit moment voor je op een rijtje gezet!

1. New Balance 9060 ‘White’ | U9060VNB

Op nummer één staat het silhouet van de New Balance 9060 ‘White’. De verfrissende uitstraling van deze sneaker bestaat uit kraakheldere witte tinten die de mesh basislaag en de hoogwaardige leren overlays domineren. Daarnaast voegen donkere marineblauwe tinten een vleugje vintage esthetiek toe aan het N-logo op de zijkant van de voet en het tonglipje, voordat ze ook worden geaccentueerd op het bovenwerk en het hiellipje.

Onder de voet valt de vergrote zool op met een golf van neutrale tinten, waaronder beige en bruine accenten. Deze contrasteren mooi met het diepzwarte loopvlak eronder. Tot slot voegen de veters een subtiele crèmekleurige touch toe aan het bovenwerk, waardoor het geheel een harmonieus en stijlvol geheel vormt.

New Balance 9060 'White' | U9060VNB
New Balance
New Balance 9060 'White' | U9060VNB

2. New Balance 9060 ‘Castlerock’ | U9060ECC

Bij de NB 9060 ‘Castlerock’ siert een harmonieuze mix van ademende, hoogwaardige materialen het bovenwerk. Hierbij hebben diverse grijstinten de overhand, waarmee de sneaker trouw blijft aan het alomtegenwoordige aanbod van New Balance.

Maar een vleugje marineblauwe flair doorbreekt doelbewust de uniformiteit, wat een levendige uitstraling geeft aan het N-logo op de zijkanten en aan de bovenkant van de tong. Daarnaast worden subtiele bordeauxrode accenten op een elegante manier in het bovenwerk verwerkt.

Onder de voet heeft de stevige zool voornamelijk grijstinten, met speelse blauwe accenten aan de zijkant, wat zorgt voor een charmante finishing touch.

New Balance 9060 'Castlerock' | U9060ECC
New Balance
New Balance 9060 'Castlerock' | U9060ECC

3. New Balance 9060 ‘Eclipse’ | U9060NV

De New Balance 9060 ‘Eclipse’ heeft een silhouet bedekt in een bovenwerk van voornamelijk ‘Eclipse’ mesh, met leren overlays in dezelfde tint die worden geaccentueerd met witte details. Daarnaast is het iconische N-logo op de zijkant van de schoen uitgevoerd in het zwart, net als de TPU-kooien op de hiel.

Verder rust de sneaker op een stijlvolle gebroken witte tussenzool en is afgewerkt met een donkere rubberen buitenzool, waardoor het ontwerp een perfecte harmonie tussen stijl en functionaliteit bereikt.

New Balance 9060 'Eclipse' | U9060NV
New Balance
New Balance 9060 'Eclipse' | U9060NV

4. New Balance 9060 ‘Grey’ | U9060GRY

In het ontwerp van de New Balance 9060 ‘Grey’ worden de Sway bars gekenmerkt door suède overlays in een subtiele rookachtige tint, die bovenop een witte mesh constructie rusten. Daarnaast verbinden donkere schaduwachtige leren panelen deze constructie en sieren de voering van het bovenwerk.

Verder is de achterste helft van het model gehuld in een grijstint, met diepere houtskoolpanelen die harmonieus samenkomen met de lichtere tint rond het metallic zilveren N-logo. Aan de mediale zijde heeft de sneaker een gestikte weergave in helder wit. Tot slot komt onder de voet alles tot leven met een mengeling van crème, tan, wit en ijsblauw die de middenzool omringt.

Dit geheel vormt een uniek en opvallend ontwerp dat de New Balance 9060 een uitzonderlijk en subtiel uiterlijk geeft.

New Balance 9060 'Grey' | U9060GRY
New Balance
New Balance 9060 'Grey' | U9060GRY

5. New Balance 9060 ‘Black Castlerock’ | U9060BLK

Tot slot de New Balance 9060 ‘Black Castlerock’. Het grootste gedeelte van het bovenwerk van deze schoen is gehuld in donkere tinten van ‘Black’ en ‘Castlerock’, terwijl de buitenzool schittert met een afwerking in grijstinten.

Opvallend zijn de New Balance-branding op te toppen van de tong, die afwijken van hun omgeving door hun levendige rode flair. Deze designkeuze vinden we ook terug in het diamantvormige tractiedetail onder de voet.

New Balance
New Balance 9060 'Black Castlerock' | U9060BLK

Hopelijk heb je met dit artikel nieuwe inzichten kunnen krijgen in de New Balance 9060 en heb je met de trendy colorways een nieuwe favoriete must-have gevonden voor je garderobe!

Ga naar de website van New Balance om alle 9060 items nog eens te bekijken.