Skip to content
Upcoming

Converse brengt twee leder vrije Chuck Taylor All Stars

29 april 2020 15:55
Converse brengt twee leder vrije Chuck Taylor All Stars

Één van de bekendste sneakers op aarde, de Chuck Taylors van Converse, ook wel bekend als All Stars. Jong of oud, iedereen heeft ze wel gehad. Ze kwamen in de jaren ’70 uit en zijn sindsdien niet meer weg te denken, het is een geliefd model en Converse is hier ook bij gebleven. Nu hebben we nog meer leuk nieuws, ze hebben namelijk twee nieuwe Chuck Taylors gedropt! Dit keer vallen ze zeker weten bij iedereen in de smaak, er is dit keer namelijk geen gebruik gemaakt van leer. Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Lees dan snel verder.

Converse is een merk dat al bestaat sinds 1908 en afkomstig uit Amerika, ze maakten in 1917 echt hun naam door een basketbalschoen. Dit was nogal iets, want de sport bestond toen nog maar net 25 jaar. In 1921 liep een basketballer de winkel in, met de naam Chuck Taylor. Hij vertelde dat hij enorme last had van zijn voeten. Converse zag hier iets liggen en bood de basketballer een baan aan. Hij maakte de sneaker bekend rondom Amerika en heeft dit met liefde gedaan tot vlak voor zijn dood in 1969.

Converse Chuck Taylor All Star ’70 ‘UPCYCLED’

Het is een echte sneaker voor het tijdperk van nu, de sneaker heeft namelijk een geheel leder vrije bovenkant. Er is gebruik gemaakt van een canvas, gemixt van ‘virgin katoen’ en ‘organic katoen’. Ook de rubberen buitenzool is gemaakt van gerecycled materiaal. Er is een lage en hoge variant van, dus heb je één voor warm weer, en of wat minder weer. Beide sneakers hebben een cleane ‘Egret’ colorway gekregen.

Release info

Woensdag 29 april zijn ze online gegooid, hoog en laag zullen zeker in de smaak vallen. Wees er dus snel bij, ze beloven hard te gaan. Je kan ze nu kopen vanaf €89,- voor de lage versie en vanaf €95,- voor de hoge variant. En heb je nou een kleine of juist een grote maat? Geen probleem want ze beginnen bij maat 36 en eindigen bij maat 46. Wil je nou altijd op de hoogte blijven van de nieuwste sneakers en releases? Houd dan onze releasekalender in de gaten.

Converse Chuck Taylor Renew 'Egret'

167750C · Prijs vanaf €100,-

Naar alle aanbieders

CONVERSE CHUCK TAYLOR ALL STAR ’70 OX ‘UPCYCLED’ | 167750C

Images by: Converse

Converse Chuck Taylor All Star Hi Renew 'Egret'

167749C · Prijs vanaf €126,-

Naar alle aanbieders

CONVERSE CHUCK TAYLOR ALL STAR ’70 HI ‘UPCYCLED’ | 167749C

Images by: Converse