Skip to content
Brand

Het verhaal achter Comme des Garçons PLAY x Converse

29 april 2024 20:47
Het verhaal achter Comme des Garçons PLAY x Converse

Met de lancering van sublabels zoals ‘Play’ in 2002, omarmt Comme des Garçons een levendige en kleurrijke esthetiek die nog steeds de modewereld beïnvloedt.

Een hoogtepunt in hun rijke geschiedenis is de samenwerking met Converse, die van start ging in 2009 en al snel een iconische status verwierf. Deze collab heeft enkele van de meest gewilde sneakers gedropt, waaronder het Comme des Garçons Play x Converse Chuck 70 pack, die sinds hun debuut in 2015 erg geliefd zijn. Naar aanleiding van dit succes blijft het duo tot op de dag van vandaag nieuwe ontwerpen uitbrengen. Ontdek de geschiedenis en omarm de unieke stijl die deze twee merken kenmerkt.

Comme des Garçons

In 1969 begon de Japanse ontwerper Rei Kawakubo haar avontuur in de modewereld onder de naam Comme des Garçons, wat ‘like the boys‘ betekent. Het duurde tot 1973 voordat het merk officieel werd gelanceerd, voornamelijk gevestigd in Tokyo. Aanvankelijk lag de focus van Kawakubo op dameskleding, maar in 1978 breidde ze haar ontwerpen uit naar herenkleding.

De stijl van dit Japanse merk wordt gekenmerkt door speelsheid en kleur. In 2002 werd het sub-label ‘Play’ van Comme des Garçons geïntroduceerd, waarin het iconische rode hartlogo voor het eerst verscheen. Dit logo, ontworpen door de Poolse ontwerper Filip Pagowski, is sindsdien een kenmerk van het merk geworden.

Filip Pagowski
Filip Pagowski | Foto van ICNCLST/

Comme des Garçons x Converse

De collab tussen Converse en Comme des Garçons begon in 2009, waarbij het eerste model van de Chuck Taylor het kenmerkende rode hartje van CDG aan de zijkant kreeg. Het model uit 2009 verschilt van de op dit moment populaire ontwerpen; het hartje was destijds kleiner en de sneaker had een meer minimalistische uitstraling.

Desondanks maakte deze samenwerking indruk, waardoor Converse enkele jaren later opnieuw met Comme des Garçons samenwerkte.

Comme Des Garçons PLAY x Converse 2009
De Comme des Garçons PLAY x Converse Chuck Taylor uit 2009 l Foto van WWD

Het eerste Comme des Garçons PLAY Chuck 70 pack

Na eerdere samenwerkingen met merken als Vans en Nike, lanceerde de eerste (en misschien wel de populairste) collectie van de Comme des Garçons PLAY x Converse Chuck 70 in 2015. Het design van deze geüpdatete Chuck 70’s legde meer nadruk op het iconische rode hartje dan het model van 2009.

Comme des Garçons Play Chuck 70
Comme des Garçons PLAY Chuck 70 pack uit 2015 | Foto van Dover Street Market

Sindsdien zijn deze sneakers echte klassiekers geworden in de wereld van sneakers. Oorspronkelijk gedropt in wit en zwart, zijn er in de afgelopen jaren verschillende colorways toegevoegd.

Scoor jouw paar

Na meerdere keren uitverkocht te zijn, hebben een aantal colorways een restock gekregen bij Converse. Zo zijn ook de witte en zwarte kleurstellingen opnieuw verkrijgbaar bij het merk. Shop ze door op de knoppen hieronder te klikken!

Converse x Comme des Garçons PLAY Chuck 70 ‘Blue Quartz’ & ‘Steel Gray’

In 2021 werden er twee nieuwe ontwerpen aan het pack toegevoegd. Deze waren een stuk opvallender dan de witte en zwarte variant. In dit jaar zagen we namelijk een donkerblauwe en grijze colorway. Om de vier nieuwe ontwerpen te laten zien, had het merk een video uitgebracht met de LA based creatieve, Sean Lew. Bekijk de video hieronder!

Net zoals het iconische wit met zwarte pack, kun je ook deze nieuwe colorways shoppen door simpelweg op de knoppen hieronder te drukken! Zeker de blauwe kleurstelling is een mooie toevoeging aan je sneakercollectie, aangezien deze prachtig zullen stralen in de zonnestralen van de zomer.

Converse x Comme des Garçons PLAY Chuck 70 Multi Heart Pack

Als laatste is ook het Converse x Comme des Garçons PLAY Chuck 70 Multi Heart Pack nog verkijgbaar bij het merk. Hierbij zijn er meerdere harten rondom de zool geplaatst.

Converse x Comme des Garçons PLAY Chuck 70 Multi Heart
Converse x Comme des Garçons PLAY Chuck 70 Multi Heart
Foto’s van Charlie Engman

De zwarte versie kiest voor traditioneel rode hartjes, waarbij het welbekende CDG logo over de onderkant van de schoen is gestempeld. Zichtbare witte stiksels versterken het ontwerp. Daarentegen heeft de witte colorway contrasterende zwarte harten boven de zool, met een subtiel monochroom stiksel.

De Converse x Comme des Garçons PLAY Chuck 70’s zijn een must-have item. De sneakers zijn een unieke en tijdloze toevoeging aan elke collectie. Met hun levendige ontwerpen en kenmerkende look zullen ze iedere outfit compleet maken! Wil je op de hoogte blijven van wanneer er nieuwe colorways zullen gaan droppen? Bekijk dan regelmatig de Sneakerjagers releasekalender!