Skip to content
Brand

Clints is het sneakermerk uit de UK dat je moet kennen

13 november 2022 10:47
Clints is het sneakermerk uit de UK dat je moet kennen

Verschillende merken uit de UK worden steeds groter. Zo stijgt niet alleen Corteiz in populariteit, maar krijgt ook Clints steeds meer aandacht. Het merk dat in 2020 in Manchester werd opgericht door Junior Clint.

Clints footwear

De naam Clints hoort een belletje te laten rinkelen bij een aantal sneakerheads. In het voorjaar van 2022 hebben ze namelijk een samenwerking met Patta gehad en samen een sneaker uitgebracht. De New Stepper, die toen voor het eerst werd uitgebracht, had een bovenwerk van canvas in het oranje met zwart.

Patta x Clints New Stepper
Image via Patta

De sneaker-silhouetten van Clints zijn geïnspireerd op retro designs. Junior Clint startte zijn merk omdat hij zich niet verbonden voelde met de sneakerindustrie op dat moment. Hij begon met het ontwerpen van schoenen met de hand op zijn slaapkamer. Al gauw vielen Clint’s designs op in de straten van Manchester en daarbuiten.

Afgelopen week deelde het merk de eerste beelden van een nieuw model, de TRL 2.0. Dit silhouet heeft een sportievere en outdoor-achtige uitstraling. Het bovenwerk is gemaakt van mesh in combinatie met suède. Het logo van het merk staat niet alleen op de neus, maar wordt ook gebruikt om de buitenzool mee te vormen.

Clints TRL 2.0
Images via Clints
Clints TRL 2.0

Om een paartje kicks van Clints te bemachtigen moet je wel snel zijn, ze zijn namelijk niet constant verkrijgbaar. Het is belangrijk om hun Instagram-pagina @clintsinc goed in de gaten te houden om op de hoogte te zijn van de nieuwe drops. Deze worden via dit account bekend gemaakt.

Clints apparel

Junior Clint onderscheidt zich duidelijk met zijn merk door zijn vernieuwende sneaker- en fashion designs. Naast sneakers ontwerpt de jonge ondernemer ook bijpassende kledingitems. Ook in de kledingcollectie herken je de retro-sferen die het merk zo beïnvloedt.

De recente Cali- en NY-pack drops waren razend populair. De items verkochten snel uit en het merk groeit door de groeiende populariteit nog sneller. Wanneer de volgende drop is, is nog niet bekend.

NY Pack
NY Pack
Cali Pack
Images via Clints
Cali Pack

Op alle kledingitems staat Clints branding, maar hier wordt creatief mee omgegaan. Zo hebben ze op de Full-Zip Hoodie het logo verwerkt in de schoenzolen van de illustratie en zien de logo’s op de andere items er verschillend uit.

Het lederen bomber jacket is vorige maand uitgekomen en verschillende rappers worden al gespot met dit jasje aan. Zo droeg onder andere Aminé deze jas toen hij in Amsterdam was met zijn wereldtour.

Concept Store

Clints heeft vooralsnog maar één fysieke winkel. In augustus opende ze hun concept store in Manchester. Je kan hier de sneakers in het echt bekijken en ook kopen als ze niet online staan. Hetzelfde geldt voor de kledingitems. De winkel is van donderdag tot en met zondag geopend, dus plan je bezoek goed.

Clints Concept Store
Images via Clints
Clints Concept Store

Wil jij vaker op de hoogte worden gebracht van de laatste ontwikkelingen in de mode- en sneakerindustrie? Volg ons dan op Instagram en houd onze nieuwspagina goed in de gaten.