Skip to content
Upcoming

Een bijzonder Nike Air Jordan 1 design

12 september 2019 11:00
Een bijzonder Nike Air Jordan 1 design

Nike en COMME des GARÇONS hebben in het verleden al een aantal toffe sneakers uitgebracht. Er werd dan ook al langer gesproken over een CDG Homme Plus x Air Jordan 1. Nu is het eindelijk zover, want de sneakers komen eraan!

Vanaf 1969 verkocht Rei Kawakubo haar ontwerpen onder de naam COMME des GARÇONS aan verschillende winkels in Tokio. Vier jaar later, in 1973, opende ze haar eerste winkel. En dit was zo een groot succes dat ze binnen een decennium 150 winkels over heel Japan had. Het doel van Kawakubo was om COMME des GARÇONS, dit betekent ‘als jongens’, kleding te bieden die comfortabel was. De kleding werd ontworpen voor de onafhankelijke vrouw. Kawakubo deed ook het tegenovergesteld van wat in de westerse cultuur beschouwd werd als ‘sexy’. Zij vond onthullende kleding niet ‘sexy’ en vond het saai. En daarom waren haar ontwerpen ook het tegenovergestelde hiervan. De eerste sneaker van Nike en COMME des GARÇONS kwam al in 1999 en sindsdien zijn er al tientallen sneakers van de twee merken uitgebracht. En nu komt er dan eindelijk de CDG Homme Plus x Nike Air Jordan 1.

COMME des GARÇONS Homme Plus x Air Jordan 1 | Details

De sneaker lijkt niet op een normale Air Jordan 1. Er bevinden zich lederen riemen, die zilveren ringen en studs bevatten, om de enkel van de sneaker. De sneaker is dan ook geïnspireerd op de motorwereld. Dit zie je ook aan de lange tong, die lijkt op motorlaarzen. De sneaker bevat nog wat zilveren details. Op de buitenkant van de tong, op de hak en aan de binnenkant van de tong bevindt zich het Jumpman logo. Op de inlegzool staat ‘COMME des GARÇONS Homme PLUS’. Het model komt in twee kleuren, namelijk wit en zwart.

De sneakers komen deze zaterdag, 14 september 2019, uit bij Dover Street Market en bij de COMME des GARÇONS winkels voor een prijs van ongeveer €315,-. Scroll naar beneden voor foto’s van de sneakers. En houd onze Releasekalender in de gaten voor de laatste sneaker updates!


COMME des GARÇONS Homme Plus x Air Jordan 1 ‘White’ – CN5738-100

COMME des GARÇONS Homme Plus x Nike Air Jordan 1
COMME des GARÇONS Homme Plus x Nike Air Jordan 1

COMME des GARÇONS Homme Plus x Air Jordan 1 ‘Black’ – CN5738-001

COMME des GARÇONS Homme Plus x Nike Air Jordan 1
COMME des GARÇONS Homme Plus x Nike Air Jordan 1
Images by Nike